ΝΔ: Μνημείο ανικανότητας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ η αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών - Free Sunday
ΝΔ: Μνημείο ανικανότητας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ η αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών

ΝΔ: Μνημείο ανικανότητας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ η αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών

«Την στιγμή που η καθημερινότητα των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων δυσκολεύει και το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών συρρικνώνεται, η κυβέρνηση αποδεικνύει πως δεν έχει ούτε σχέδιο, αλλά ούτε και ικανότητα, να επανεκκινήσει την οικονομία, τονίζει ο Τομεάρχης Οικονομικών Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Σταϊκούρας, σχετικά με την εξέλιξη της διαδικασίας αποπληρωμής ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς ιδιώτες.
«Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η διαδικασία αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου. Ληξιπρόθεσμες οφειλές οι οποίες παραμένουν σταθερά υψηλές, στα 6,3 δις ευρώ τον Οκτώβριο, αυξημένες κατά 65% από τις αρχές του 2015, στερώντας πολύτιμη ρευστότητα από την πραγματική οικονομία.
Και αυτό παρά το πρόγραμμα αποπληρωμής τους από τον Ιούλιο, αφού η κυβέρνηση δημιουργεί, ταυτόχρονα, νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές, ύψους περίπου 1 δις ευρώ τους τελευταίους 4 μήνες.
“Εσωτερική στάση πληρωμών”, που εκτιμάται ότι θα διογκωθεί ακόμη περισσότερο, εξαιτίας της νέας καθυστέρησης ολοκλήρωσης της δεύτερης αξιολόγησης του προγράμματος. 
Η ανικανότητα και αναποτελεσματικότητα της κυβέρνησης είναι, για ακόμη μία φορά, εμφανείς».