Ο Τραμπ συνεχίζει την αντιπολίτευση στον Ομπάμα - Free Sunday
Ο Τραμπ συνεχίζει την αντιπολίτευση στον Ομπάμα
Το παλιό κτίριο της αμερικανικής πρεσβείας στο Λονδίνο

Ο Τραμπ συνεχίζει την αντιπολίτευση στον Ομπάμα

 

Την ακύρωση της επίσκεψης του στη Μεγάλη Βρετανία, τον Φεβρουάριο για να εγκαινιάσει τη νέα πρεσβεία των ΗΠΑ στο Λονδίνο, ανακοίνωσε ο Ντόναλντ Τραμπ εκφράζοντας την αντίθεση του στην απόφαση για μετακίνηση της αμερικανικής πρεσβείας σε νέο κτίριο, σε περιοχή του Λονδίνου που χαρακτηρίζει «υποβαθμισμένη».

«Ο λόγος για τον οποίο ακύρωσα το ταξίδι μου στο Λονδίνο είναι επειδή δεν είμαι οπαδός του ότι η κυβέρνηση Ομπάμα πούλησε την πρεσβεία που βρισκόταν στο καλύτερο σημείο για "ψίχουλα" μόνο και μόνο να χτίσει νέα σε απόκεντρο σημείο δαπανώντας 1,2 δισ. δολάρια», έγραψε. 

Όμως ο λόγος που επικαλείται ο πρόεδρος διαψεύδεται στον ιστότοπο της πρεσβείας, όπου αναφέρεται ότι η απόφαση για την μεταφορά της πρεσβείας είχε ληφθεί για λόγους ασφαλείας επί προεδρίας Μπους τον Οκτώβριο του 2008 ενώ ο Ομπάμα εξελέγη τον Νοέμβριο του 2008 και ανέλαβε καθήκοντα τον Ιανουάριο του 2009.

«Κακή συμφωνία. Θέλανε να κόψω εγώ την κορδέλα- ΟΧΙ!», πρόσθεσε ο Τραμπ στην ανάρτησή του.

Το παλιό κτίριο της αμερικανικής πρεσβείας χρονολογούνταν από το 1960 και βρισκόταν στην πολυτελή περιοχή του Λονδίνου Γκρόσβενορ Σκουέρ, η οποία ήταν γνωστή ως «Μικρή Αμερική» στη διάρκεια του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου, όταν στην πλατεία αυτή βρίσκονταν το στρατιωτικό αρχηγείο του Αϊζενχάουερ.

Η νέα πρεσβεία των ΗΠΑ, ένα πραγματικό φρούριο που έχει χτιστεί τουλάχιστον 30 μέτρα μακριά από τα γύρω κτίρια, βρίσκεται στην Σάουθ Μπανκ, ενώ περιλαμβάνει και ένα κτίριο στο οποίο διαμένουν Αμερικανοί πεζοναύτες.

Η κατασκευή του συγκροτήματος αυτού, που κόστισε 1 δισεκατομμύριο δολάρια, χρηματοδοτήθηκε εξ ολοκλήρου από την πώληση άλλων ιδιοκτησιών των ΗΠΑ στο Λονδίνο.