Ν.Δ.: Τι δεν θα είχε συμβεί αν διαπραγματευόμαστε εμείς - Free Sunday
Ν.Δ.: Τι δεν θα είχε συμβεί αν διαπραγματευόμαστε εμείς

Ν.Δ.: Τι δεν θα είχε συμβεί αν διαπραγματευόμαστε εμείς

«Η κυβέρνηση που, κατά δήλωση Ντάισελμπλουμ, “έκανε ευκολότερη τη ζωή των δανειστών” αναρωτιέται “τι θα είχε συμβεί” αν διαπραγματευόταν η Νέα Δημοκρατία. Να τους πούμε τι δεν θα είχε συμβεί: Δεν θα είχαν ληφθεί μέτρα 15 δις, δεν θα είχαμε 27 νέους φόρους και 21 περικοπές συντάξεων, δεν θα είχαμε λιτότητα με 3,5% πλεόνασμα μέχρι το 2022, δεν θα περνούσαν ντροπιαστικές διατάξεις που πλήττουν τους εργαζόμενους και εξυπηρετούν τα καζίνο, δεν θα είχαμε φτωχοποίηση των Ελλήνων», τόνισε η αξιωματική αντιπολίτευση.

Εξηγώντας γιατί καταψήφισε τη διάταξη που δίνει προτεραιότητα στην αποζημίωση των εργαζομένων, η Ν.Δ. είπε ότι συμφωνεί επί της ουσίας και πρόσθεσε ότι αν η κυβέρνηση ήθελε να ψηφιστεί με ευρεία συναίνεση θα την έβαζε «σε ξεχωριστό άρθρο και όχι ως παράγραφο στο άρθρο για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, ψάχνοντας έτσι συνενόχους και επικοινωνιακούς αντιπερισπασμούς».

Τέλος, η αξιωματική αντιπολίτευση κάλεσε την κυβέρνηση «να υπογράφει τις επιλογές της, αντί να στέλνει non paper. Εκτός κι αν ντρέπεται πλέον και η ίδια γι’ αυτές».