Ο Βενιζέλος προτείνει κυβέρνηση των δημοκρατικών ευρωπαϊκών δυνάμεων μετά τις εκλογές - Free Sunday
Ο Βενιζέλος προτείνει κυβέρνηση των δημοκρατικών ευρωπαϊκών δυνάμεων μετά τις εκλογές

Ο Βενιζέλος προτείνει κυβέρνηση των δημοκρατικών ευρωπαϊκών δυνάμεων μετά τις εκλογές

«H λύση για τη χώρα περνάει μέσα από την ήττα του ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, με τον σχηματισμό μετέπειτα κυβέρνησης ευρύτατης συνεργασίας των δημοκρατικών ευρωπαϊκών δυνάμεων και την εφαρμογή της εθνικής στρατηγικής, θεματοφύλακας της οποίας είναι όλα αυτά τα δύσκολα χρόνια, η παράταξή μας», δηλώνει σήμερα στην «ΕφΣυν» ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Σαμαρά, Ευάγγελος Βενιζέλος.
Ο κ.Βενιζέλος δηλώνει ότι «κινούμαστε μέσα σε ένα κλίμα θεσμικής ανωμαλίας» και εκφράζει την ανησυχία του, διαβλέποντας ότι η κυβέρνηση, προκειμένου να παραμείνει στην εξουσία σε τυχόν αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις, δεν θα διστάσει να προσφύγει εκ νέου σε δημοψήφισμα ή να προκηρύξει εκλογές, με μεγάλο οικονομικό και εθνικό κόστος. 
Δεν αποκλείει το σενάριο Σόιμπλε για Grexit, που ο ίδιος απέρριψε το 2011, μπορεί να επανέλθει «αν οι κυβερνώντες συνεχίζουν να παίζουν εν ου παικτοίς».
«Δεν χαρίζουμε στη ΝΔ το κεκτημένο που είχε διαμορφώσει η χώρα πριν από τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015». λέει ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος εκφράζει την άποψη ότι το «εκλογικό αποτέλεσμα πρέπει να είναι τέτοιο που να μην επιτρέπει σε κανένα κόμμα του ευρωπαϊκού δημοκρατικού τόξου να υπονομεύσει την ευρύτερη συνεργασία».
«Δεν μπορεί να υπάρξει λύση με μια μονοκομματική κυβέρνηση της ΝΔ, ούτε με αλλεπάλληλες εκλογές και μετεκλογικούς τυχοδιωκτισμούς των ηττημένων ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ», λέει ο κ.Βενιζέλος, ο οποίος προσθέτει ότι «έχει μεγάλη σημασία η ισχυροποίηση της παράταξής μας, που πρέπει να αναδεικνύεται σε δύναμη ευθύνης και σταθερότητας και ως εγγυήτρια της μόνης υπεύθυνης και εφικτής εθνικής στρατηγικής».