Ικανοποιημένος ο Ιερώνυμος επειδή στο συλλαλητήριο συμμετείχαν μόνο 9 ιεράρχες - Free Sunday
Ικανοποιημένος ο Ιερώνυμος επειδή στο συλλαλητήριο συμμετείχαν μόνο 9 ιεράρχες

Ικανοποιημένος ο Ιερώνυμος επειδή στο συλλαλητήριο συμμετείχαν μόνο 9 ιεράρχες

 

Ικανοποιημένος από το βαθμό εφαρμογής της απόφασης της Ιεράς Συνόδου αναφορικά με τα συλλαλητήρια, εμφανίστηκε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, επισημαίνοντας ότι από τους 82 ιεράρχες, μόνο 9 συμμετείχαν χθες.
«Το ερώτημα είναι τι προτιμάμε; Τα εύκολα ή τα δύσκολα;» διερωτήθηκε ο κ. Ιερώνυμος απαντώντας «εγώ προτιμώ τα δύσκολα», κάνοντας στη συνέχεια αναφορά στην απόφαση της Ιεράς Συνόδου για το θέμα του ονόματος.


«Η Ιερά Σύνοδος έβγαλε μια πολύ πετυχημένη ανακοίνωση και ξεκαθάρισε τη θέση της ,που είναι ότι η Εκκλησία δεν δέχεται ούτε το όνομα ούτε τα παράγωγά της λέξης ‘Μακεδονία’. Αλλά ομως πρέπει μεε σύνεση ομοψυχία και νηφαλιότητα να δούμε τι θα κάνουμε παρακάτω. Αυτό με εκφράζει. Δεν λέω τίποτα άλλο περισσότερο αυτή τη στιγμή» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ιερώνυμος σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με δημάρχους από την Οδησσό.

«Νομίζω ότι πρέπει να συζητηθεί στη Διαρκή Ιερά Σύνοδο η συμμετοχή της Εκκλησίας ώστε τα πράγματα να συζητηθούν και να γίνει καλύτερη εκτίμηση», είπε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, εκ των "9" που συμμετείχαν στο συλλαλτηριο.