Δεν προβλέπει λύση στο "όνομα" η Ντόρα - Free Sunday
Δεν προβλέπει λύση στο "όνομα" η Ντόρα

Δεν προβλέπει λύση στο "όνομα" η Ντόρα

 

Την εκτίμηση ότι δεν θα υπάρξει λύση στο θέμα του ονόματος έκανε η πρώην υπουργός εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη σε σημερινές συνεντεύξεις της

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, Η κ.Μπακογιάννη χαρακτήρισε «έγκλημα όλος ο κόσμος να λέει τα Σκόπια ‘’Μακεδονία’’ και εμείς να τους λέμε ‘’φούφουτους’’», ενώ αναφερόμενη στις διαπραγματεύσεις του 2008 είπε ότι «η τότε κυβέρνηση και όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα χαράξαμε κοινή εθνική γραμμή πάνω στην όποια πάτησε σήμερα ο κ. Τσίπρας».

«Το πληρώσαμε, και εγώ το πλήρωσα το Βουκουρέστι, αλλά θα το ξανάκανα, γιατί οι μεγάλες δυνάμεις δεν δέχονται να τους λες ξερό ‘’όχι’’, αλλά θα το ξανάκανα, και όλοι μας θα το ξανακάναμε», σημείωσε ενώ εξέφρασε την άποψη ότι δεν «θα υπάρξει κυβέρνηση που θα αρκεστεί μόνο σε ένα όνομα χωρίς αλλαγή του Συντάγματος της ΠΓΔΜ».

Παράλληλα διέψευσε τις αναφορές Ζάεφ σύμφωνα με τον οποίο, ελληνικές κυβερνήσεις έχουν συζητήσει θέμα διπλής ονομασίας στις διαπραγματεύσεις ενώ διευκρίνισε ότι η ίδια δεν θα πάει στο συλλαλητήριο της Αθήνας ενώ ερμήνευσε τα συλλαλητήρια ως απόδειξη της έλλειψης εμπιστοσύνης στον πρωθυπουργό.

«Οι Έλληνες δεν εμπιστεύονται τον Τσίπρα να διαπραγματευτεί ένα τόσο σοβαρό θέμα. Ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι μετά τα μνημόνια, τη διαπραγμάτευση κ.α. Θα είναι πολύ μεγάλο λάθος η κυβέρνηση να μην αναγνώσει το μήνυμα από το συλλαλητήριο» είπε ενώ προανάγγειλε ότι δεν θα πάει στο συλλαλητήριο της Αθήνας.

«Ο καθένας από τους βουλευτές της ΝΔ είναι ελεύθερος να κάνει ό,τι θέλει. Εγώ δεν θα πάω, αλλά σέβομαι αυτούς που θα πάνε και δεν θα κουνάω το δάχτυλο» είπε και επανέλαβε ότι ότι στη ΝΔ υπάρχει μια και ενιαία γραμμή που εξέφρασε ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Σήμερα στη ΝΔ δεν υπάρχουν δυο γραμμές και η γραμμή του κ. Μητσοτάκη έχει γίνει αποδεκτή από όλους», επεσήμανε.

Η κ.Μπακογιάννη κατηγόρησε τον πρωθυπουργό, για «αλαζονική προσέγγιση για μικροκομματικά οφέλη» προσθέτοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας πήγε στο Νταβός ως αρχηγός κόμματος έχοντας καταφέρει να έχει «απέναντί του το σύνολό του της αντιπολίτευσης και να διχάσει σε απίστευτο βαθμό την κοινωνία».Σε ότι αφορά στα επόμενα βήματα του κ.Τσίπρα η Ντόρα Μπακογιάννη είπε ότι «δεν νομίζω ότι μπορεί να καλέσει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών γιατί εκεί θα φανεί οτι η κυβέρνηση του δεν έχει ενιαία γραμμή».