Τσίπρας: Οικοδόμηση εθνικής γραμμής στο ονοματολογικό των Σκοπίων - Free Sunday
Τσίπρας: Οικοδόμηση εθνικής γραμμής στο ονοματολογικό των Σκοπίων

Τσίπρας: Οικοδόμηση εθνικής γραμμής στο ονοματολογικό των Σκοπίων

«Ο στόχος της κυβέρνησης είναι η οικοδόμηση μιας εθνικής γραμμής στο ονοματολογικό της ΠΓΔΜ» τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, στο Προεδρικό Μέγαρο την Παρασκευή.

Απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε πως επιθυμεί να τον ενημερώσει για τις εξελίξεις σε κρίσιμα εθνικά θέματα «που προσπαθούμε να επιλύσουμε και τα οποία λιμνάζουν εδώ και χρόνια. Αν δεν επιδιώξουμε λύση, θα τα βρούμε μπροστά μας στο μέλλον με πολύ πιο δύσκολο τρόπο» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Μιλώντας για το ζήτημα της Αλβανίας, ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε πως έχουν γίνει σημαντικά βήματα, προσθέτοντας πως παραμένει άλυτο εδώ και 70 χρόνια. 

Σχετικά με την ΠΓΔΜ, ο πρωθυπουργός ανέφερε πως υπήρξε προσπάθεια προσέγγισης και έγιναν βήματα και από τις δύο πλευρές, χαρακτηρίζοντας ως ένδειξη καλής θέλησης την αλλαγή ονομασίας στο αεροδρόμιο των Σκοπίων.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από τον πρωθυπουργό στα ζητήματα αλυτρωτισμού που υπάρχουν στο Σύνταγμα της γειτονικής χώρας, σημειώνοντας πως «κανείς δεν μπορεί να σφετερίζεται την ιστορία άλλου λαού» ενώ έκανε λόγο για εντατικοποίηση προσπαθειών το επόμενο διάστημα.