Θεοδωράκης: Σύνθετη ονομασία με μια λέξη αμετάφραστη στη Σλαβική διάλεκτο - Free Sunday
Θεοδωράκης: Σύνθετη ονομασία με μια λέξη αμετάφραστη στη Σλαβική διάλεκτο

Θεοδωράκης: Σύνθετη ονομασία με μια λέξη αμετάφραστη στη Σλαβική διάλεκτο

«Θα πρέπει να πάμε σε μια σύνθετη ονομασία. Να πάμε σε μια σύνθετη ονομασία που να είναι μία λέξη, μια αμετάφραστη λέξη. Να πάμε σε μια λέξη που δεν θα είναι Αγγλική, μια λέξη στη Σλαβική διάλεκτο. Το ένα είναι ονομασία, το άλλο είναι οι δεσμευτικές εγγυήσεις που θα φανερώνουν ότι οι αλυτρωτικές προθέσεις έχουν εγκαταλειφθεί», είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού εξερχόμενος από την κατ' ιδίαν ενημέρωση από τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Το Ποτάμι έχει μια κρυστάλλινη θέση επί του θέματος. Έχουμε τολμήσει να πούμε πολύ νωρίς τη θέση μας για το Μακεδονικό. Τώρα εδώ που φτάσαμε πρέπει η ενημέρωση του κόσμου να είναι πλήρης, τι κερδίζουμε από μια σύνθετη ονομασία».

Ενώ πρόσθεσε ότι υπάρχουν πολλά εκκρεμή ζητήματα και πως κυρίαρχο είναι το θέμα των διατάξεων του Συντάγματος της ΠΓΔΜ. Όσο για τη διαφοροποίηση του Πάνου Καμμένου στο σκοπιανό είπε πως «ήταν επικίνδυνο εκτός από γελοίο να υπάρχει μια γραμμή από την κυβέρνηση και μια άλλη από τον υπ. Αμύνης».

Νωρίτερα, στην αρχή της συνάντησης με τον Αλέξη Τσίπρα, μπροστά στις κάμερες είχε πει πως: «Το Σεπτέμβρη χάσαμε μια ευκαιρία. Σου είχα πει να μιλήσουμε για το θέμα στην Βουλή», με τον πρωθυπουργό να απαντά: «έχεις δίκιο».