Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στην Αθήνα, ο πρόεδρος του Ισραήλ - Free Sunday
Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στην Αθήνα, ο πρόεδρος του Ισραήλ

Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στην Αθήνα, ο πρόεδρος του Ισραήλ

Δύο περίπου ώρες παρέμεινε κλειστός ο σταθμός του μετρό "ΣΥΝΤΑΓΜΑ", μετά από απόφαση της ΕΛΑΣ για να διευκολυνθούν τα μέτρα ασφαλείας για την επίσκεψη στην ελληνική πρωτεύουσα.του Ισραηλινού προέδρου, Ρεουβέν Ριβλίν , ο οποίος γίνεται δεκτός από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό.

Το βράδυ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραθέσει προς τιμήν του Προέδρου του Ισραήλ και της συζύγου του, επίσημο δείπνο..

Αύριο Τρίτη, 30 Ιανουαρίου, ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος του Ισραήλ θα παραστούν στην τελετή τοποθέτησης του θεμελίου λίθου στον χώρο ανέγερσης του Μουσείου για το Ολοκαύτωμα, στις 11:15 στη Θεσσαλονίκη.

Την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018 ο κ. Rivlin θα αναγορευθεί Επίτιμος Διδάκτορας του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς στο Ίδρυμα Ευγενίδου.

Χθες, Κυριακή το βράδυ η αστυνομία έκλεισε για λίγα λεπτά και την Αττική Οδό κατά τη μετάβαση του προέδρου Ρλιβλιν από το αεροδρόμιο στην πόλη. 

 

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης έχουν προγραμματισθεί για σήμερα δύο εκδηλώσεις, παρόντος του Προέδρου του Ισραήλ:

  • Ειδική τελετή βράβευσης γνωστών προσωπικοτήτων της Ελλάδας με σημαντική συμβολή στις Ελληνο-Ισραηλινές σχέσεις, παρουσία του Προέδρου του Ισραήλ στην κατοικία της Πρέσβεως του Ισραήλ, κυρίας Irit Ben Abba. Μεταξύ των προσωπικοτήτων που βραβεύβονται, ο αείμνηστος πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης (ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραλάβει το βραβείο εκ μέρους του), ο πρώην πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου, υψηλόβαθμος εκπρόσωπος της κυβέρνησης, ο μουσικοσυνθέτης Σταύρος Ξαρχάκος, ο προπονητής και θρύλος του μπάσκετ κ. Παναγιώτης Γιαννάκης, γνωστοί επιχειρηματίες, κλπ.
  • Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος (Ημέρα Μνήμης Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος) στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος παρουσία του Προέδρου του Ισραήλ. Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από την Ισραηλιτική Κοινότητα Αθηνών, σε συνεργασία με την Περιφερειάρχη Αττικής, κ. Ρένα Δούρου.