Σήμερα οι ΑΝΕΛ για το όνομα, αύριο ο Νίμιτς - Free Sunday
Σήμερα οι ΑΝΕΛ για το όνομα, αύριο ο Νίμιτς

Σήμερα οι ΑΝΕΛ για το όνομα, αύριο ο Νίμιτς

Σε κοινή συνεδρίαση στις 2 μετά το μεσημέρι σήμερα έχει συγκαλέσει ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, τη Κοινοβουλευτική Ομάδα και την Εκτελεστική Επιτροπή του κόμματος για να εξετάσει τις εξελίξεις στο θέμα του ονόματος της πΓΔΜ, μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού στο Νταβός με τον Ζόραν Ζάεφ.

Ο κ. Καμμένος από το Εθνικό Συμβούλιο του κόμματος είχε τονίσει ότι οι ΑΝΕΛ είναι αντίθετοι στη χρήση του όρου «Μακεδονία» και είχαν εκφράσει επίσης την αντίθεσή τους και στα Ανω Μακεδονία ή Νέα Μακεδονία, θέση που επανέλαβαν και βουλευτές του κόμματος.

Χθες ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Δημήτρης Καμμένος επανέλαβε ότι δεν προκείται να ψηφίσει όνομα που να έχει τον όρο Μακεδονία, αλλά διαβεβαίωσε ότι ο κ.Καμμένος δεν προκείται να ρίξει την κυβέρνηση ενώ κορυφαίοι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ έχουν καλέσει τον κ.Καμμένο να συμμορφωθεί και να εκφράζει την κυβερνητική άποψη.


Αύριο Τρίτη, έρχεται στην Αθήνα, ο μεσολαβητής του ΟΗΕ για το όνομα, Μάθιου Νίμιτς, ο οποίος θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, ο οποίος πραγματοποιεί νέο κύκλο επαφών σε Αθήνα και Σκόπια.