Ο Θεοδωράκης διαψεύδει τις διαρροές Μαξίμου για κυβερνητική συνεργασία - Free Sunday
Ο Θεοδωράκης διαψεύδει τις διαρροές Μαξίμου για κυβερνητική συνεργασία

Ο Θεοδωράκης διαψεύδει τις διαρροές Μαξίμου για κυβερνητική συνεργασία

Σε κατηγορηματική διάψευση των φημών που διαρρέονται από το Μέγαρο Μαξίμου για αντικατάσταση των ΑΝΕΛ από το ΠΟΤΑΜΙ στην κυβέρνηση, προχώρησε σήμερα στον ΣΚΑΪ, ο Σταύρος Θεοδωράκης.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να συμμετάσχουμε σε ένα τέτοιο κυβερνητικό σχήμα. Δεν μας ενδιαφέρει κανένα υπουργείο με πρωθυπουργό τον κ. Τσίπρα», είπε ο κ.Θεοδωράκης, ο οποίος εμφανίστηκε να ανησυχεί για τις εξελίξεις στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων.

«Η κυβέρνηση κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο», επεσήμανε ενώ αναφερόμενος ειδικότερα στον Πάνο Καμμένο επεσήμανε πως είναι επικίνδυνο και γελοίο υπουργός να έχει διαφορετική άποψη για σημαντικά θέματα και να εκθέτει τη χώρα.

Σε ό,τι αφορά στο θέμα που δημιουργήθηκε με τη ρίψη στεφανιού ανοικτά των Ιμίων ο Στ. Θεοδωράκης είπε ότι είναι εξευτελιστικό για τους Έλληνες να παρακολουθούν τον υπουργό Εθνικής Αμύνης της χώρας τους να μην μπορεί να προσεγγίσει ελληνικό έδαφος, τονίζοντας ότι θα πρέπει να μας προβληματίσει η προκλητικότητα των Τούρκων στην περιοχή και να έχουμε συνεχώς στραμμένη την προσοχή μας στα ανατολικά, λύνοντας σιγά σιγά τα προβλήματα στα βόρεια σύνορά μας.

Για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, ανέφερε ότι απαιτούνται συγκεκριμένες δεσμεύσεις των Σκοπίων για την αλλαγή του συντάγματος, που θα είναι απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση. 

«Είμαστε υπέρ μιας σύνθετης λύσης που όμως θα συνοδεύεται με δεσμευτικές εγγυήσεις και τον αλυτρωτισμό», επανέλαβε ο επικεφαλής του Ποταμιού, ο οποίος προειδοποίησε πως, στην υποθετική περίπτωση που δεν βρίσκουμε καμία λύση με τη FYROM, οι Σκοπιανοί θα αναζητήσουν στήριγμα στην τουρκική πλευρά και αυτό θα πρέπει να μας ανησυχήσει.

Όσοι πολεμούν τη λύση υπερασπίζονται τελικά το όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας», συμπλήρωσε, τονίζοντας ότι ήδη οι μεγαλύτερες χώρες έχουν αναγνωρίσει τα Σκόπια ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας» κι αυτό πρέπει να το αλλάξουμε.

Ο κ.Θεοδωράκης διέψευσε ότι υπάρχει διχογνωμία στο Κίνημα Αλλάγής, όπου όλοι, όπως διαβεβαιωσε υπερασπίζονται μια σύνθετη λύση με δεσμευτικές εγγυήσεις για τον αλυτρωτισμό

Παράλληλα, αναφερόμενος στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης σχολίασε ότι «όταν οι ομιλητές είναι ακροδεξιοί όταν λένε επικίνδυνα πράγματα για την χώρα σου, παίρνεις το καπελάκι σου και φεύγεις. Οι ομιλητές αυτής της υπόθεσης ήταν ακροδεξιοί. Ακούω τις ομιλίες και φρίττω».

«Δεν χαρίζουμε τις εθνικές υποθέσεις στους ακροδεξιούς. Δεν είναι ο στρατός που θα μας σώσει στο θέμα των Σκοπίων», τόνισε.