Καμμένος: Θα τηρήσουμε την συμφωνία με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα μέχρι τέλους - Free Sunday
Καμμένος: Θα τηρήσουμε την συμφωνία με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα μέχρι τέλους

Καμμένος: Θα τηρήσουμε την συμφωνία με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα μέχρι τέλους

«Οι ΑΝΕΛ κάνανε μία έντιμη συμφωνία με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα. Θα τηρήσουμε αυτήν την συμφωνία μέχρι τέλους», τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, μετά την ολοκλήρωση της κοινή συνεδρίασης του εκτελεστικού και της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Ο Πάνος Καμμένος επανέλαβε την εμπιστοσύνη του στον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά στις διαπραγματεύσεις για το «Μακεδονικό». «Εμπιστευόμαστε τον κ. Κοτζιά για να προχωρήσει σε διαπραγματεύσεις, γιατί επιθυμούμε λύση, με τον απαράβατο όρο που εμείς θέτουμε» τόνισε ο Π. Καμμένος. Όπως είπε, «κρατούμε τη θέση μας να μην υπάρχει ο όρος Μακεδονία ή παράγωγό της. Οι ΑΝΕΛ κρατούν ως θέση την απόφαση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών το 1992».

«Δεν πιστεύω ότι στη σύνοδο του ΝΑΤΟ θα έχουν προχωρήσει τόσο πολύ οι διαπραγματεύσεις» ανέφερε ο Π. Καμμένος ενώ ζήτησε να παραιτηθεί η ΠΓΔΜ μέσω συνταγματικών αλλαγών, από αλυτρωτικές διεκδικήσεις. Προέτρεψε την ΠΓΔΜ να κάνει ό,τι η Μ. Βρετανία όταν εντάχθηκε στην ΕΟΚ όπου άλλαξε το όνομά της σε Ηνωμένο Βασίλειο εάν επιθυμούν ένταξη στην ευρωατλαντική συμμαχία.

Αναφερόμενος στο συλλαλητήριο της Κυριακής για το ζήτημα της ονομασίας του ΠΓΔΜ είπε ότι «τα συλλαλητήρια τα διοργανώνουν οι πολίτες. Εμείς συμμετέχουμε. Οι συμμετέχοντες είναι Έλληνες πολίτες που εκφράζουν μια εθνική θέση και βοηθούν την εθνική διαπραγμάτευση. Εγώ θα λείπω την Κυριακή αλλά η οικογένειά μου θα πάει».