Τσίπρας- Ρίβλιν στη θεμελίωση του μουσείου του Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη - Free Sunday
Τσίπρας- Ρίβλιν στη θεμελίωση του μουσείου του Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη

Τσίπρας- Ρίβλιν στη θεμελίωση του μουσείου του Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη

 

Τον θεμέλιο λίθο για την ανέγερση του Μουσείου του Ολοκαυτώματος τοποθέτησαν σήμερα στη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος του Ισραήλ Ρούβεν Ρίβλιν.

«Το μνημείο του Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη υπενθυμίζει ότι κανένας και τίποτε δεν ξεχάστηκε, ούτε οι εγκληματίες ούτε τα εγκλήματά τους», είπε ο κ.Τσίπρας, κατά την ομιλία του στην εκδήλωση μετά από την οποία ο Πρόεδρος του Ισραήλ κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Ολοκαυτώματος, στην πλατεία Ελευθερίας.

Το Μουσείο θα ανεγερθεί κοντά στον παλαιό Σιδηροδρομικό Σταθμό, από όπου στη Γερμανική Κατοχή αναχωρούσαν τα «βαγόνια του θανάτου», τα οποία μετέφεραν Εβραίους στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης, περίπου 50.000 Εβραίους της Θεσσαλονίκης, από τους οποίους επέστρεψαν ελάχιστοι.

Τον Δεκέμβριο υπογράφτηκε από τον Προκόπη Παυλόπουλο το Προεδρικό Διάταγμα για την παραχώρηση της έκτασης που ανήκε στη ΓΑΙΟΣΕ.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας θα χρηματοδοτήσει το Μουσείο με 10.000.000 ευρώ και άλλα 10.000.000 το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος».

Στο πρόγραμμα του κ.Ρίβλιν είναι  η επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας και το ομώνυμο Μουσείο