Μητσοτάκης: Να ξαναφέρουμε την ελπίδα η οποία δεν θα στηρίζεται σε ψεύτικες υποσχέσεις - Free Sunday
Μητσοτάκης: Να ξαναφέρουμε την ελπίδα η οποία δεν θα στηρίζεται σε ψεύτικες υποσχέσεις

Μητσοτάκης: Να ξαναφέρουμε την ελπίδα η οποία δεν θα στηρίζεται σε ψεύτικες υποσχέσεις

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, πραγματοποιεί σήμερα, Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου, περιοδεία στον Νομό Ηλείας.

Νωρίτερα επισκέφθηκε τη Βάρδα και απευθυνόμενος στους κατοίκους ανέφερε τα εξής: «Ακούω με προσοχή. Γιατί ο σκοπός όλων αυτών των επισκέψεων δεν είναι μόνο να παρουσιάσουμε τις δικές μας θέσεις, αλλά να ακούσουμε και τα συγκεκριμένα τοπικά προβλήματα σε κάθε περιοχή την οποία επισκεπτόμαστε. Και η εικόνα την οποία αντίκρισα, σήμερα στη Βάρδα, δεν είναι μια εικόνα διαφορετική από αυτήν που βλέπω σε όλη την Ελλάδα, κυρίως στον εμπορικό κόσμο. Μαγαζιά εξαιρετικά πιεσμένα, μείωση του τζίρου, γιατί υπάρχει μείωση της αγοραστικής δύναμης των Ελλήνων πολιτών και υπερβολικές φορολογικές και ασφαλιστικές επιβαρύνσεις. Αυτή είναι μία εικόνα την οποία την βλέπουμε, δυστυχώς, σε όλη τη χώρα. Εμείς λέμε ξεκάθαρα ότι το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών μπορεί κατ’ αρχάς να ενισχυθεί μόνο μέσα από μια στοχευμένη πολιτική μείωσης φόρων και εισφορών. Μείωση στον ΕΝΦΙΑ, στη φορολογία εισοδήματος και στις επιχειρήσεις, για να δώσουμε ένα μήνυμα ότι στηρίζουμε την πραγματικά υγιή επιχειρηματικότητα.

Από εκεί και πέρα τα ζητήματα των χρεών προς την Εφορία, τα Ασφαλιστικά Ταμεία και του συνολικού βάρους των οφειλών των Ελλήνων προς το Κράτος είναι ένα τεράστιο πρόβλημα. Για πρώτη φορά τα χρέη στην Εφορία ξεπέρασαν τα 100 δις ευρώ που είναι αστρονομικό ποσό για τα δεδομένα της ελληνικής οικονομίας.

Εμείς έχουμε ένα ξεκάθαρο σχέδιο που το ονομάζουμε «δεύτερη ευκαιρία». Στους ανθρώπους για να ξανασταθούν στα πόδια τους, πρέπει να δίνεται αυτή η δυνατότητα. Με έναν τρόπο που να αισθάνονται ότι η ζωή τους δεν έχει πλήρως καταστραφεί υπό το βάρος των χρεών τα οποία έχουν συσσωρευτεί τα χρόνια της κρίσης. Αλλά το πιο σημαντικό για μας είναι να μπορέσουμε να βάλουμε την οικονομία σε μία ουσιαστική αναπτυξιακή τροχιά. Και αυτό η Κυβέρνηση δεν μπορεί να το κάνει. Και δεν μπορεί να το κάνει, γιατί πολύ απλά δεν μπορεί να προσελκύσει τις επενδύσεις που χρειάζεται η χώρα για φύγει από το αδιέξοδο. Και μόνο με αυτό τον τρόπο, πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε έναν ενάρετο κύκλο, για να σπάσουμε το φαύλο κύκλο της σημερινής μιζέριας και ανέχειας που μαστίζει όλη την Ελλάδα και εδώ, την περιοχή τη δική σας».

Ακολούθως, μετέβη στο Κουρτέσι όπου επισκέφθηκε θερμοκήπιο και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με αγρότες οι οποίοι και του ανέφεραν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος σήμερα.

Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε τα Λεχαινά, την Ανδραβίδα, τη Γαστούνη και την Αμαλιάδα, όπου συνομίλησε με κατοίκους οι οποίοι του τόνισαν τις δυσκολίες που βιώνουν καθημερινά, αλλά και τα προβλήματα που τους έχει προκαλέσει η υψηλή φορολόγηση. «Με ρώτησε κάποιος», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, «αν θα καταργήσω τον ΕΝΦΙΑ. Του απάντησα: Άλλος σου είπε ότι θα σου καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ. Εγώ δεν θα σου πω ότι θα καταργήσω τον ΕΝΦΙΑ. Θα σου πω ότι θα τον μειώσω κατά 30% μέσα σε δύο χρόνια.

Επίσης, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, αφού υπογράμμισε ότι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι η χειρότερη Κυβέρνηση που έχει περάσει στην Ελλάδα από τη Μεταπολίτευση, σημείωσε ότι η επόμενη Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στοχεύει να οδηγήσει τη χώρα στο δρόμο της ανάπτυξης και να ξαναφέρει την αισιοδοξία και την ελπίδα στους Έλληνες. Ανέφερε χαρακτηριστικά: «Να απαλλαγούμε, μια ώρα αρχύτερα, από τη χειρότερη Κυβέρνηση που έχει γνωρίσει ο τόπος από τη Μεταπολίτευση και μετά. Και να μπορέσουμε, ως Νέα Δημοκρατία, ως επόμενη Κυβέρνηση αυτού του τόπου, να βάλουμε ξανά την Πατρίδα μας σε μια νέα ρότα αναπτυξιακή. Να αξιοποιήσουμε τα μεγάλα συγκριτικά πλεονεκτήματα της κάθε περιοχής. Και θα έχουμε την ευκαιρία και το βράδυ να μιλήσω πιο αναλυτικά για τις μεγάλες ευκαιρίες που παρουσιάζει η όμορφη περιοχή σας, η Ηλεία, για τον πρωτογενή τομέα, για τον τουρισμό, για τον πολιτισμό. Αλλά κυρίως - και αυτό θέλω να το τονίσω - να ξαναφέρουμε πίσω στις ψυχές των ανθρώπων, και ειδικά των νέων ανθρώπων, την αισιοδοξία και την ελπίδα. Αλλά μια ελπίδα η οποία δεν θα στηρίζεται σε ψεύτικες υποσχέσεις. Μια ελπίδα η οποία θα στηρίζεται στο ρεαλισμό, τον πραγματισμό, τη σκληρή δουλειά, το σχέδιο, το πρόγραμμα.

Αυτά μπορούμε να σας τα υποσχεθούμε. Ψεύτικες υποσχέσεις δεν θα σας δώσουμε. Ό,τι σας πούμε από τώρα μέχρι τις εκλογές, θα είναι μελετημένο, κοστολογημένο και θα το κάνουμε πράξη. Και είμαι σίγουρος ότι με τη δική σας στήριξη και με τη στήριξη της μεγάλης πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών, η Νέα Δημοκρατία θα πετύχει μια μεγάλη πολιτική νίκη στις επόμενες εκλογές, ώστε να μπορέσουμε να βγάλουμε τον τόπο από αυτό το αδιέξοδο, να τον οδηγήσουμε και πάλι στην ελπίδα».