Στους άνεργους! - Free Sunday
Στους άνεργους!

Στους άνεργους!

Ίσως να ήταν καλύτερα ο πρωθυπουργός πριν αποφασίσει μόνος του στο Μαξίμου να μοιράσει το «πλεόνασμα» στους συνταξιούχους, να είχε κάνει μια απλή έρευνα κοινής γνώμης για να δει με ποια σειρά ο κόσμος θα ήθελε να κατανεμηθεί το επίδομα. Αντίθετα, με την κίνηση του αυτή δημιούργησε στον εαυτό του ακόμα δυο προβλήματα : και τους συνταξιούχους δεν έπεισε για τις καλές του προθέσεις και την διαπραγμάτευση επιβάρυνε με τα γνωστά αποτελέσματα της επιστολής Τσακαλώτου. Με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια!

Ακόμα πιο εμφανής γίνεται η αστοχία του Πρωθυπουργού (τονίζω το πρωθυπουργός και όχι το Κυβέρνηση γιατί βγήκε ο ίδιος και το ανήγγειλε) στον πίνακα που δείχνει πως μια μεγάλη μερίδα συνταξιούχων (το 90%) λέει πως έπρεπε να το δώσει στους ανέργους. Οι άνθρωποι αυτοί καταλαβαίνουν αυτό που δεν κατάλαβε (ή έκανε πως δεν κατάλαβε) ο πρωθυπουργός : οι άνεργοι το είχαν περισσότερο ανάγκη!


 Κατά την άποψη σας, το πλεόνασμα η Κυβέρνηση έπρεπε να το δώσει στους χαμηλοσυνταξιούχους ή στους ανέργους που δεν παίρνουν επίδομα;

Εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα

 εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα

συνταξι-ουχοι 

δεν εργάζομαι 
 Στους χαμηλοσυνταξιουχους  24%  12%  10%  30%
Στους Άνεργους  76%  98%  90%  70%


Σαφές είναι επίσης το μήνυμα τη κοινής γνώμης προς την συγκυβέρνηση για στήριξη του ιδιωτικού τομέα (88%, έναντι 6% που ισχυρίζεται πως στήριξη χρειάζονται οι συνταξιούχοι και οι δημόσιοι υπάλληλοι). Το ερώτημα είναι αν αυτή η κυβέρνηση είναι η κατάλληλη για μια τέτοιου είδους πολιτική.