Στις 102.000 έφτασαν οι συντάξεις που καθυστερεί η κυβέρνηση - Free Sunday
Στις 102.000 έφτασαν οι συντάξεις που καθυστερεί η κυβέρνηση

Στις 102.000 έφτασαν οι συντάξεις που καθυστερεί η κυβέρνηση

Σε 102.000 υπολόγισε τις συντάξεις που εκκρεμούν από τα προηγούμενα χρόνια και όλα τα εφάπαξ, ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού/ Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 Fm».

Ο κ. Πετρόπουλος διαβεβαίωσε ότι μέσα στο 2017 θα εξοφληθούν όλες ενώ χαρακτήρισε «υπόδειγμα» τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης,

Ο κ.Πετρόπουλος υποστήριξε ότι η κυβέρνηση με τη δημιουργία του απέδειξε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα κατάφερε να δημιουργήσει έναν τεράστιο φορέα δίκαιης ασφάλισης, κάτι που άλλες χώρες χρειάστηκαν χρόνια για αν επιτύχουν, αποφεύγοντας να αναφερθεί στο ότι ο νέος φορέας χρωστά 1 δισ. πριν αρχίσει να δουλευει.

Παράλληλα απέκλεισε το ενδεχόμενο να απολυθεί το πλεονάζον προσωπικό του νέου φορέα και διαβεβαίωσε ότι θα ενισχυθούν οι υπηρεσίες καθώς στο εξής θα μπορούν να υποβάλλονται οι αιτήσεις συνταξιοδότησης ηλεκτρονικά χωρίς καμία επιβάρυνση για τους πολίτες, ειδικά των απομακρυσμένων περιοχών και των νησιών της χώρας.

Σε ότι αφορά στα ποσοστά των ασφαλιστικών εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών, είπε ότι δεν αυξάνονται αλλά συνδέονται πλέον με το πραγματικό τους εισόδημα, αίτημα το οποίο έθεταν επί χρόνια οι επαγγελματικές ενώσεις.

Ο υφυπουργός Εργασίας είπε ότι η κυβέρνηση δεν έχει απέναντί της μόνο τους δανειστές αλλά και στο εσωτερικό την αξιωματική αντιπολίτευση που εκπροσωπεί τους κύκλους ορισμένων δανειστών. «Χρειαζόμαστε τη συμπαράταξη στο εσωτερικό της χώρας, θέλουμε τη στήριξη των πολιτών» και επανέλαβε ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι μέσα στον Ιανουάριο θα κλείσει η αξιολόγηση.

Ο κ. Πετρόπουλος κάλεσε τους ασφαλισμένους να ενημερώνονται μέσω της ιστοσελίδας του φορέα και μέσω του τετραψήφιου αριθμού 1155.