Βενιζέλος: Να αποκαλυφθούν οι κουκουλοφόροι ανώνυμοι μάρτυρες - Free Sunday
Βενιζέλος: Να αποκαλυφθούν οι κουκουλοφόροι ανώνυμοι μάρτυρες

Βενιζέλος: Να αποκαλυφθούν οι κουκουλοφόροι ανώνυμοι μάρτυρες

 

Να αποκαλυφθούν οι κουκουλοφόροι ανώνυμοι μάρτυρες, ζήτησε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες. 

«Τα ουσιαστικά στοιχεία του φακέλου αυτού είναι μόνο τρεις καταθέσεις, ανώνυμων, απροσδιόριστων, προστατευομένων μαρτύρων. Μαρτύρων προστατευομένων από τη δημόσια εξέτασή τους, με φανερό το πρόσωπό τους, ώστε να μπορεί να αντικρουστεί ο οχετός συκοφαντιών που εκπέμπουν εναντίον του συνόλου του πολιτικού κόσμου της χώρας, διαχρονικά επί δεκαετίες ολόκληρες» ανέφερε ο κ. Βενιζέλος.

Όπως ανέφερε ο κ. Βενιζέλος, για τις δωροδοκίες των πολιτικών, σύμφωνα με τους τρεις μάρτυρες, έχει κατονομαστεί ο κύριος Φρουζής, που είναι στέλεχος της Novartis. Σύμφωνα πάντα με τον ίδιο, οι όποιες δωροδοκίες έχουν γίνει, έγιναν με μετρητά, τα οποία μεταφέρθηκαν με τσάντες Samsonite ή σε φακέλους ή μέσω εταιρειών διαφήμισης, ή εταιρειών που απασχολούν δημοσιογράφους και διοργανώνουν συνέδρια.

 

«Η αξιολογική μου κρίση είναι εύκολη γιατί η αναφορά στο δικό μου όνομα είναι περιθωριακή και αστεία και τελείως παρεμπίπτουσα. Υπάρχουν αναφορές δυσώδεις εναντίον πρωθυπουργών, υπουργών, δημοσίων λειτουργών, καθηγητών, δημοσιογράφων», πρόσθεσε.

«Η εκτίμησή μου είναι ότι δεν υπάρχει κανένα αποδεικτικό υλικό για τίποτα. Υπάρχει η πλήρης γελοιοποίηση των θεσμών. Η πλήρης γελοιοποίηση και της δικαστικής αλλά και της κοινοβουλευτικής διαδικασίας» σημείωσε.

«Και για να το πω πάρα πολύ απλά, γιατί έχω ζήσει δίπλα στον Ανδρέα Παπανδρέου την εμπειρία του 1989, είναι η επανάληψη ως φάρσα του 1989. Μιλάμε για μία ιστορία πάμπερς, μόνο που αυτή τη φορά τα πάμπερς είναι και βρεγμένα» τόνισε.

«Πρόκειται για την απόλυτη γελοιότητα, για τον εξευτελισμό της αποδεικτικής διαδικασίας και φυσικά το πρώτο που πρέπει να κάνει η Βουλή είναι να άρει αυτή την αδικαιολόγητη και προκλητική ανωνυμία των μαρτύρων, ώστε να μπορεί η ήδη λειτουργούσα εξεταστική επιτροπή να τους καλέσει αμέσως ώστε να αποδειχθεί ότι αυτά που λένε είναι αναπόδεικτα ή εν πάση περιπτώσει, εάν μπορούν να τεκμηριωθούν για κάποιους και για κάποτε, αυτό ας γίνει. Αλλά όχι αυτή η λάσπη στον ανεμιστήρα για λόγους ωμού πολιτικού αντιπερισπασμού» κατέληξε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.