Κοντονής «αδειάζει» Πολάκη: Κανείς δεν γνωρίζει ποιοι είναι οι προστατευόμενοι μάρτυρες, ούτε ο πρωθυπουργός - Free Sunday
Κοντονής «αδειάζει» Πολάκη: Κανείς δεν γνωρίζει ποιοι είναι οι προστατευόμενοι μάρτυρες, ούτε ο πρωθυπουργός

Κοντονής «αδειάζει» Πολάκη: Κανείς δεν γνωρίζει ποιοι είναι οι προστατευόμενοι μάρτυρες, ούτε ο πρωθυπουργός

Σε άδειασμα του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, που υποστήριξε ότι γνωρίζει ότι οι υπό προστασία μάρτυρες είναι πρώην υπάλληλοι της Novartis, προχώρησε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής.

Mιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου,  ο κ. Κοντονής τόνισε ότι «η κυβέρνηση φυσικά και δεν γνωρίζει ποιοι είναι οι προστατευόμενοι μάρτυρες. Κανένας δεν μπορεί να γνωρίζει, ούτε ο Πρωθυπουργός» υπογράμμισε ενώ απαντώντας σε ερώτηση για τις αναφορές του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, ο Υπουργός Δικαιοσύνης επέμεινε ότι ουδείς μπορεί να γνωρίζει τους μάρτυρες.

Το καθεστώς της προστασίας ενός μάρτυρα δεν το αποδίδει η κυβέρνηση, αλλά το προσδιορίζουν τα δικαστικά όργανα, σημείωσε ο κ. Κοντονής, υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι «μόνο σε επίπεδο εικασιών μπορεί κάποιος να τοποθετηθεί», τονίζοντας, ωστόσο, ότι οι εικασίες δεν βοηθούν.

Ερωτηθείς για την σύσκεψη τη περασμένη Δευτέρα στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Κοντονής σημείωσε: «Είναι δυνατόν να έχω λάβει τη δικογραφία, με το διαβιβαστικό που αναφέρεται ότι εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα, και να μην ενημερώσω τον Πρωθυπουργό;», ενώ για την επίσκεψη του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου νωρίτερα την ίδια ημέρα ο Υπουργός Δικαιοσύνης επεσήμανε ότι δεν πήγε για να ενημερωθεί για το περιεχόμενο της δικογραφίας, αλλά για το αν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία. «Δεν υπάρχει θέμα παρέμβασης», τόνισε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον κ. Κοντονή η έρευνα για την υπόθεση της Novartis βρίσκεται σε πρώτο επίπεδο και αξιολογούνται όλα τα στοιχεία, ενώ σημείωσε πως από τη διαδικασία θα κριθεί ποιοι έχουν ευθύνες και ποιοι δεν έχουν. Τόνισε επίσης ότι «πρέπει η δικαιοσύνη να ολοκληρώσει την έρευνα και να μην μιλάμε για στημένες υποθέσεις» και υπογράμμισε πως είναι απαράδεκτα αυτά που λέει οψίμως η αντιπολίτευση.