Προστατευόμενη μάρτυρας με ονοματεπώνυμο και προσωπικές διαφορές - Free Sunday
Προστατευόμενη μάρτυρας με ονοματεπώνυμο και προσωπικές διαφορές

Προστατευόμενη μάρτυρας με ονοματεπώνυμο και προσωπικές διαφορές

 

H γραμματέας του πρώην αντιπροέδρου της NOVARTIS, Κωνσταντίνου Φρουζή, η οποία είχε αποτελέσει προσωπικό του συνεργάτη σε μεγάλο διάστημα της επαγγελματικής του πορείας, είναι η μία εκ των τριών προστατευομένων μαρτύρων, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύονται σήμερα.

Η εφημερίδα «Καθημερινή», αναφέρει ότι αν και βρίσκεται υπό καθεστώς προστατευόμενου μάρτυρα, τα στοιχεία της περιλαμβάνονται κανονικά στα έγγραφα που απέστειλε το FBI και τα οποία μεταφράστηκαν από τη νομική υπηρεσία της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα, ενώ η ιστοσελίδα Ζούγκλα καταγράφει και το όνομα της.

Η φερόμενη ως προστατευόμενη μάρτυρας έστελνε ηλεκτρονικά μηνύματα για λογαριασμό του και κρατούσε όλες τις σημειώσεις του και «κάποια στιγμή συγκέντρωσε και απέκτησε όλο το αρχείο του προϊσταμένου της στην εταιρεία».

Σύμφωνα με την «Καθημερινή» η επαγγελματική τους σχέση κλονίστηκε μετά την ξαφνική παραίτηση του κ. Φρουζή για λόγους υγείας, από τη Novartis.

Ο ίδιος, με την εταιρεία διατήρησε εξαιρετικές σχέσεις, ενώ του επετράπη να χρησιμοποιεί το εταιρικό αυτοκίνητο για αρκετούς μήνες.

Όταν ο κ. Φρουζής επέστρεψε στο γραφείο του, μετά από καιρό, για να παραλάβει τα προσωπικά του αντικείμενα, ανακάλυψε ότι όλα έχουν εξαφανιστεί.

Τότε, μήνυσε την γραμματέα του, όχι μόνο για κατακράτηση των ηλεκτρονικών του αρχείων, αλλά και για υπεξαίρεση ενός σημαντικού ποσού από τον λογαριασμό του και σύμφωνα με πληροφορίες, η γραμματέας του, απάντησε υποβάλλοντας και εκείνη μήνυση εναντίον του για ψευδή καταμήνυση.