Εκλογές ζητά ο Μητσοτάκης - Free Sunday
Εκλογές ζητά ο Μητσοτάκης

Εκλογές ζητά ο Μητσοτάκης

«Το αίτημα για εκλογές είναι σήμερα περισσότερο επίκαιρο παρά ποτέ»,  δήλωσε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια εφ' όλης της ύλης συνέντευξης του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ.
Τα μέτρα αφορούν όλους τους Έλληνες και όχι λίγους, όπως ισχυρίζεται η κυβέρνησης, το τίμημα της ανικανότητας της οποίας πληρώνουμε, είπε ο κ.Μητσοτάκης.

Ακολουθούν απομαγνητοφωνημενα αποσπάσματα απο την συνέντευξη, όπως τα έδωσε το Γραφειο Τύπου της ΝΔ

«Το τίμημα της ανικανότητας της Κυβέρνησης Τσίπρα - Καμμένου το πληρώνει πάρα πολύ ακριβά σήμερα ο Έλληνας πολίτης. Είναι το τίμημα της καθυστέρησης και το σημαντικότερο είναι το τίμημα της απώλειας πλούτου από το γεγονός ότι η οικονομία ξαναμπήκε σε ύφεση».

«Το βασικό πρόβλημά μας είναι το μίγμα των μέτρων και τα 5,4 δις ευρώ τα οποία θα επιβαρύνουν κάθε ελληνικό νοικοκυριό. Διότι η Κυβέρνηση αγωνίζεται να πείσει ότι τα μέτρα αφορούν λίγους, η πραγματικότητα είναι ότι οι έμμεσοι φόροι οι οποίοι θα έρθουν και θα ψηφιστούν εντός των επόμενων 10 ημερών, θα επιβαρύνουν κάθε ελληνικό νοικοκυριό ειδικά τους πιο αδύναμους οι οποίοι επιβαρύνονται από τους έμμεσους φόρους. Φ.Π.Α. από το 23% στο 24%, αύξηση φορολογίας στην βενζίνη και διάφοροι άλλοι έμμεσοι φόροι για τους οποίους ακούω ότι συζητιούνται, θα επιβαρύνουν τελικά όλους τους Έλληνες. Αυτό είναι δεδομένο».

Για το θέμα του χρέους: 
«Η συζήτηση για το χρέος είχε ξεκινήσει στους ευρωπαϊκούς κύκλους από τον Νοέμβριο του 2012 και σήμερα ακόμα ρητή δέσμευση για το χρέος δεν έχουμε πάρει», 

Για το μνημόνιο Τσίπρα:
«Μπορούμε ενδεχομένως να πετύχουμε υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα για λίγο χρόνο αλλά να δεσμευτούμε αυτή τη στιγμή ως χώρα σε πρωτογενή πλεονάσματα για τα επόμενα 15 χρόνια της τάξης του 3,5% θεωρώ ότι είναι κάτι το οποίο δεν είναι εφικτό. Θεωρώ ότι είναι κάτι το οποίο θα μας καταδικάσει μονίμως σε πολιτικές λιτότητας και τελικά θα επιβάλει, προσέξτε, ένα αέναο μνημόνιο. Το 4ο μνημόνιο μπορεί να είναι ένα συνεχές μνημόνιο επιτήρησης της χώρας και σίγουρα δεν είναι αυτό το οποίο σήμερα χρειαζόμαστε».

Γα τις εκλογές:

«Το αίτημα για εκλογές είναι σήμερα περισσότερο επίκαιρο παρά ποτέ. Όχι μόνο γιατί η Κυβέρνηση απέτυχε στην οικονομία, διότι συνολικά οδηγεί τη χώρα προς τα πίσω και όσο πιο γρήγορα φύγει τόσο καλύτερο θα είναι για τη χώρα μας».

Για τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα 
«Ο κ. Τσίπρας μίλησε στη Βουλή για αυταπάτη. Αυταπάτη η αλήθεια; Ψέματα λέει ο κ. Τσίπρας. Διότι το κόστος αυτής της δήθεν αυταπάτης ήταν τεράστιο για τους Έλληνες πολίτες. Δεν μπορεί να στέκεται ένας πρωθυπουργός μπροστά στην Εθνική Αντιπροσωπεία και να λέει ήμουν θύμα πλάνης όταν νομίζω ότι γνώριζε πάρα πολύ καλά τι έκανε εκείνη την εποχή και πώς οδηγούσε συνειδητά τη χώρα στο χείλος του γκρεμού. Ο κ. Τσίπρας, λοιπόν, έλεγε ψέματα και σήμερα λέει ψέματα. Δεν νομίζω ότι είναι καθόλου παραπλανημένος. Νομίζω ότι ήξερε πάρα πολύ καλά τι έκανε όπως ξέρει πάρα πολύ καλά τι κάνει και σήμερα». 

«Πραγματικές μεταρρυθμίσεις αυτή η Κυβέρνηση, δεν μπορεί, δεν θέλει και δεν ξέρει πώς να κάνει. Ως Νέα Δημοκρατία δεν συζητάμε για απολύσεις στο Δημόσιο. Συζητάμε, όμως, για πολύ καλύτερη ανακατανομή του προσωπικού, η Κυβέρνηση δε έχει κάνει απολύτως τίποτα σε αυτήν την κατεύθυνση». 

«Οι σχέσεις εμπιστοσύνης τις οποίες εμείς ως Νέα Δημοκρατία θέλουμε να χτίσουμε με την ελληνική κοινωνία στηρίζονται στην αλήθεια και στην ευθύνη της αλήθειας. Εγώ λοιπόν δεν πρόκειται να πω πράγματα τα οποία δεν μπορούμε να υλοποιήσουμε».