Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας κατά Μπουτάρη και πλειστηριασμών στη Θεσσαλονίκη - Free Sunday
Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας κατά Μπουτάρη και πλειστηριασμών στη Θεσσαλονίκη

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας κατά Μπουτάρη και πλειστηριασμών στη Θεσσαλονίκη

 

Δύο διαδηλώσεις διαμαρτυρίας έχουν προγραμματιστεί για σήμερα στη Θεσσαλονίκη.

Στις 12, έξω από το δημαρχείο της Θεσσαλονίκης, έχει προαναγγελθεί συγκέντρωση για τις αναφορές του Δημάρχου Γιάννη Μπουταρη για μετονομασία του αεροδρομίου Μακεδονία και του σταθμού των υπεραστικών λεωφορείων που έχει το ίδιο όνομα.

Σύμφωνα με τους οργανωτές, η συγκέντρωση θα διαρκέσει έως τις 3 μ.μ. και θα επιδοθεί ψήφισμα το οποίο θα κοινοποιηθεί και στον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας.

Στο διαδικτυακό κάλεσμα των διοργανωτών αναφέρεται:

«Πρόσκληση-Διαμαρτυρία πολιτών Θεσσαλονίκης για τις απαράδεκτες δηλώσεις του δημάρχου. Θεωρούμε οτι οι δηλώσεις του δημάρχου Θεσσαλονίκης σχετικά με το Μακεδονικό καθώς και οι δηλώσεις του για την αλλαγή ονομάτων στα ΚΤΕΛ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ και στο αεροδρόμιο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ μας προσβάλουν κατάφωρα ως πολίτες.Θα επιδοθεί ψήφισμα-διαμαρτυρία, με κοινοποίηση στον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας».

Ο κ Μπουτάρης έκανε πλάτες στον ΣΥΡΙΖΑ για να πάρει χρίσμα για την επομένη μέρα, είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βουλα Πατουλίδου, η οποία εξέφρασε τη θλίψη της για τη στάση ενός όχι ασήμαντου ανθρώπου, αλλά «διαμορφωτή εξελίξεων».

Την ίδια ώρα, το πρακτορείο ειδήσεων meta.mk, είχε ως πρώτο θέμα την πρόταση του δημαρχου Θεσσαλονίκης με τίτλο:: «Μπουτάρης: Οι τουρίστες περιμένουν ότι θα προσγειωθούν στα Σκόπια αντί στη Θεσσαλονίκη». 

Μία ώρα αργότερα, στη 1 μετά το μεσημέρι, μέλη του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των πλειστηριασμών στις 13:00 στη συμβολή των οδών Αριστοτέλους με Τσιμισκή.