Καμμένος: Η συμπεριφορά της Τουρκίας ξεπερνά τα όρια του ανεκτού - Free Sunday
Καμμένος: Η συμπεριφορά της Τουρκίας ξεπερνά τα όρια του ανεκτού

Καμμένος: Η συμπεριφορά της Τουρκίας ξεπερνά τα όρια του ανεκτού

Ξεπερνά τα όρια του ανεκτού η συμπεριφορά της Τουρκίας δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Πάνος Καμμένος, ο οποίος ενημέρωσε τον γενικό γραμματέα και τους υπουργούς Αμυνας του ΝΑΤΟ.

Στην επίσημη δήλωσή του ο κ. Καμμένος αναφέρει:

«Στο πλαίσιο της συνάντησης των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ είχα τη δυνατότητα να ενημερώσω τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, αλλά και τους υπουργούς Άμυνας των συμμαχικών χωρών για την τελευταία συμπεριφορά της Τουρκίας στην περιοχή των Ιμίων, για την προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας, η οποία ξεπερνά τα όρια του ανεκτού, μία συμπεριφορά που δεν είναι απλώς απέναντι σε μία χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ. Είναι μία συμπεριφορά απέναντι στην ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Για αυτό το λόγο ενημερώθηκε το στρατιωτικό συμβούλιο ότι η Τουρκία, πέραν της παραβιάσεως των εθνικών χωρικών υδάτων, προχωρά σε παραβίαση των ευρωπαϊκών χωρικών υδάτων και αμφισβήτηση του ευρωπαϊκού εδάφους.

Το γεγονός του εμβολισμού του πλοίου της Ελληνικής Ακτοφυλακής, του Λιμενικού Σώματος, έχει να κάνει ακόμα και με τον εμβολισμό ενός πλοίου της ευρωπαϊκής ακτοφυλακής, ενός περιουσιακού στοιχείου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Είχα τη δυνατότητα να επιδείξω οπτικοακουστικό υλικό, το οποίο, πέραν πάσης αμφισβητήσεως, καταρρίπτει κάθε τουρκικό ισχυρισμό. Αναμένω τις αντιδράσεις των συμμάχων».