Αλ. Τσίπρας: Δεν θα ανεχτούμε την αμφισβήτηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων - Free Sunday
Αλ. Τσίπρας: Δεν θα ανεχτούμε την αμφισβήτηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων

Αλ. Τσίπρας: Δεν θα ανεχτούμε την αμφισβήτηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων

«Η Ελλάδα δεν πρόκειται ούτε να επιτρέψει, ούτε να δεχθεί, ούτε να ανεχθεί καμία αμφισβήτηση της εδαφικής της ακεραιότητας και των κυριαρχικών της δικαιωμάτων. Και η Ελλάδα δεν είναι μια χώρα που παίζει παιχνίδια. Είναι μια χώρα στο σκληρό πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κράτος – μέλος του ΝΑΤΟ, με ισχυρό περιφερειακό ρόλο και διεθνείς συμμαχίες. Μια χώρα που αποτελεί πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας σε μια ευρύτερα αποσταθεροποιημένη περιοχή», τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του σε αξιωματικούς του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτροφυλακής, στο πλαίσιο της επίσκεψης του στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας, «τις τελευταίες ημέρες υπήρξαν περιστατικά που παραβιάζουν το Διεθνές Δίκαιο. Και θέλω να είμαι απέναντί σας απολύτως ευθύς. Το πρόσφατο περιστατικό –και έχω μπροστά μου άνδρες και γυναίκες που βρέθηκαν στο σκάφος του Λιμενικού Σώματος «Γαύδος», τον κυβερνήτη και όλο το πλήρωμα, με τους οποίους είχα την ευκαιρία να συνομιλήσω- το πρόσφατο λοιπόν, αυτό περιστατικό ήταν αποτέλεσμα μιας απολύτως ανεύθυνης στάσης από την πλευρά της τουρκικής ακτοφυλακής. Μιας στάσης που έθεσε σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.»

«Βρίσκομαι σήμερα εδώ για να εκφράσω, εκ μέρους της Ελληνικής Πολιτείας, αλλά και του ελληνικού λαού, την ευγνωμοσύνη και τις ευχαριστίες μας προς την ηγεσία του Λιμενικού Σώματος, τους αξιωματικούς, αλλά και τον καθέναν και την καθεμία ξεχωριστά που υπηρετεί στο Λιμενικό Σώμα. Την ευγνωμοσύνη και τις ευχαριστίες μας διότι επιτελείτε το καθήκον σας κάτω από συχνά συνθήκες δύσκολες, αντίξοες, με αυταπάρνηση και με υψηλό αίσθημα ευθύνης», είπε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στα στελέχη του Λιμενικού Σώματος.

«Θέλω, λοιπόν, εκ μέρους του ελληνικού λαού, να σας ευχαριστήσω έναν προς έναν για τη στάση και την παρουσία σας, που είναι εγγύηση για τη διασφάλιση της ομαλότητας, της ηρεμίας και του Διεθνούς Δικαίου στο Αιγαίο. Και να σας διαβεβαιώσω ότι η Πολιτεία από την πλευρά της βρίσκεται και θα σταθεί δίπλα σας, στηρίζοντας το δύσκολο έργο των ανθρώπων του Λιμενικού Σώματος. Όπως έγινε και το τελευταίο διάστημα, παρά τις οικονομικές δυσκολίες που βρέθηκε χώρα, τις οποίες ξεπερνά.

»Αυτή η ψυχή, λοιπόν, είναι το πιο σημαντικό, αποτρεπτικό όπλο που διαθέτει και το Λιμενικό Σώμα, αλλά και οι Ένοπλες Δυνάμεις της πατρίδας μας. Σας είμαστε, λοιπόν, ευγνώμονες, σας συγχαίρουμε και θα είμαστε δίπλα σας στις προσπάθειές σας»,κατέληξε.