Τουρκικές εγγυήσεις για το ΝΑΤΟ στο VMRO; - Free Sunday
Τουρκικές εγγυήσεις για το ΝΑΤΟ στο VMRO;
Ο σοσιαλδημοκράτης πρωθυπουργός της πΓΔΜ, Ζόραν Ζαεφ και ο κεντροδεξιός πρόεδρος Ιβάνοφ στην πρώτη συνάντηση τους μετά την συμφωνία για τον σχηματισμό κυβέρνησης Ζάεφ

Τουρκικές εγγυήσεις για το ΝΑΤΟ στο VMRO;

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρχει τουρκική μεοσλαβητική προσπάθεια ανάμεσα στον πρόεδρο και τον πρωθυπουργό τηςπΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ και Ζόραν Ζάεφ, αφήνει η επίσκεψη που πραγματοποιεί σήμερα στην Άγκυρα, ο κ. Ιβανόφ, λίγες ημέρες μετά από την επίσκεψη του κ.Ζάεφ.
Ο κ.Ιβάνοφ θα συναντηθεί με τον τούρκο ομόλογό του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και θα έχει επαφές με ανώτατους εκπροσώπους του τουρκικού κράτους, ενώ αναμένεται να καταθέσει και στεφάνι στο μαυσωλείο του Κεμάλ Ατατούρκ στην Άγκυρα.
Ο πρόεδρος Ιβάνοφ θα δώσει διάλεξη με θέμα «Οι προκλήσεις της Ανώτατης Εκπαίδευσης στην τρίτη χιλιετία» προς τα μέλη του Συμβουλίου Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Τουρκίας και των πρυτάνεων όλων των δημόσιων και ιδιωτικών πανεπιστημίων της χώρας.
O πρόεδρος της πΓΔΜ ανήκει στο αντιπολιτευόμενο VMRO και είχε καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια να αποτρέψει την αράδοση της εξουσίας στο συνασπισμό Σοσοιαλδημοκρατών- Αλβανών στα Σκόπια.
Την ίδια στιγμή, τη βεβαιότητα του οτι θα επέλθει συμφωνία με την Ελλάδα, ως προς το όνομα της χώρας του, πριν από τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, στις 11 και 12 Ιουλίουμ εξέφρασε ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, σε συνέντευξη του στον αυστριακό ραδιοφωνικό σταθμό ORF.
«Έχουμε ανοικτή πρόσκληση από το ΝΑΤΟ προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία ένταξής μας το συντομότερο δυνατό, αφού πρώτα διευθετηθεί με την Ελλάδα το πρόβλημα», είπε ο κ.Ζάεφ.