Ο Κουρουμπλής παραδέχεται ότι συμπεριλαμβάνεται στην δικογραφία - Free Sunday
Ο Κουρουμπλής παραδέχεται ότι συμπεριλαμβάνεται στην δικογραφία

Ο Κουρουμπλής παραδέχεται ότι συμπεριλαμβάνεται στην δικογραφία

Την παραδοχή ότι ο Υπουργός με τα αρχικά Π.Κ. που αναφέρεται στο έγγραφο του FBI που περιλαμβάνεται στη δικογραφία της Novartis είναι ο ίδιος, έκανε σήμερα, μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο υπουργός Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής.

«Εγώ είμαι ο “Π.Κ.” που αναφέρει το έγγραφο του FBI», είπε ο κ.Κουρουμπλής, ο οποίος προσέθεσε ότι η αναφορά γίνεται με αφορμή μια συνάντηση στο πλαίσιο ενός συνεδρίου.

Ο πρώην υπουργός υγείας επανελαβε ότι ενημερώθηκε πρώτη φορά για την υπόθεση το 2014, από τον Μάριο Σαλμά, ο οποίος φέρεται να του είχε πει ότι οι Αμερικανοί ερευνούν τις πρακτικές της φαρμακοβιομηχανίας.

«Μου είπε ότι υπάρχει πρόβλημα στον χώρο των φαρμάκων και ότι το ψάχνουν οι Αμερικανοί. Δεν μου μίλησε για συγκεκριμένα πρόσωπα. Μου είπε ότι ψάχνουν τη Novartis γιατί νοθεύει τον ανταγωνισμό στην Ελλάδα» είπε ο κ.Κουρουμπλής ο οποίος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να μην υπάρχουν ούτε πολιτικές ευθύνες.

«Θεωρώ ότι πολιτικές ευθύνες υπάρχουν. Ας μη βιαζόμαστε όμως» είπε και διέψευσε ότι ο ίδιος έχει χαρακτηρίσει το σκάνδαλο Novartis ως το μεγαλύτερο από τη σύσταση του κράτους ενώ ζήτησε να βγουν συμπερασματα απο την υπόθεση:

«Από αυτή την ιστορία πρέπει να βγουν κάποια συμπεράσματα. Τι θα πάρει πίσω η Ελλάδα, όπως γίνεται σε άλλες χώρες και τι θα διεκδικήσει η χώρα μας όσον αφορά στην παραγωγή των φαρμάκων».