Τις αγορές για το στρατό ξηράς και την εμπλοκή στην αναβάθμιση των F-16 συζητά το ΚΥΣΕΑ - Free Sunday
Τις αγορές για το στρατό ξηράς και την εμπλοκή στην αναβάθμιση των  F-16 συζητά το ΚΥΣΕΑ

Τις αγορές για το στρατό ξηράς και την εμπλοκή στην αναβάθμιση των F-16 συζητά το ΚΥΣΕΑ

Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, συνεδριάζει απο τις 12 to μεσημέρι το ΚΥΣΕΑ με θέμα την έγκριση υλοποίησης εξοπλιστικών προγραμμάτων που αφορούν αντιαεροπορικά συστήματα, τορπίλες ναυτικού και τακτικό σύστημα μάχης Στρατού Ξηράς.

Παράλληλα το Συμβούλιο θα αποτιμήσει και την αλληλεγγύη που εξέφρασαν στην Ελλάδα, οι “27” με τη δήλωση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, μετά την ολοκλήρωση της άτυπης συνόδου κορυφής, χθες στις Βρυξέλλες.

Δεν αποκλειεται στη συνεδρίαση να εξεταστεί και το κατά πόσο μπορεί να γεφυρωθεί η διαφορά ανάμεσα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και την Locheed έτσι ώστε να προχωρήσει η αναβάθμιση των 85 πιο σύγχρονων εκδοχών των F-16 της Π.Α.

Το θέμα αναμένεται να διερευνήσει αμερικανική αντιπροσωπεία που αναμένεται σήμερα και αύριο στην Αθήνα με τη συμμετοχή εννέα υπηρεσιακών παραγόντων της αμερικανικής κυβέρνησης με επικεφαλής τον διευθυντή Σχεδιασμού, Προγραμμάτων και Αναλύσεων της Αεροπορίας των ΗΠΑ στην Ευρώπη, ταξίαρχο Ντίτερ Μπάρεϊς και οκτώ στελεχών της εταιρείας