Οι κυβερνητικές υποσχέσεις ήταν ψεύτικες και στη Μάνδρα, επισημαίνει ο Μητσοτάκης - Free Sunday
Οι κυβερνητικές υποσχέσεις ήταν ψεύτικες και στη Μάνδρα, επισημαίνει ο Μητσοτάκης

Οι κυβερνητικές υποσχέσεις ήταν ψεύτικες και στη Μάνδρα, επισημαίνει ο Μητσοτάκης

«Αδιαφορία και ψεύτικες υποσχέσεις» διαπίστωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επισκέφθηκε την περιοχή της Μάνδρας, με την αφορμή της συμπλήρωσης 100 ημερών από τις φονικές πλημμύρες.

«Επισκέπτομαι ακόμη μια φορά την πόλη σας 100 μέρες μετά τη φονική πλημμύρα για να δώσω μια συνέχεια σε μια δέσμευση που είχα αναλάβει ότι θα βρισκόμαστε κοντά σας καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της δύσκολης προσπάθειας αποκατάστασης της πόλης. Δυστυχώς αυτό που βλέπουμε είναι αδιαφορία και ψεύτικες υποσχέσεις, Το έχει αυτή η κυβέρνηση σε όλες τις εκφάνσεις της πολιτικής της, μια κυβέρνηση που είναι υποτίθεται αριστερή», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος δεσμεύθηκε ότι «τα βασικά έργα υποδομής πρέπει να ολοκληρωθούν»

«Θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να γίνει αυτό, αυτό που συνέβη δεν πρέπει να επαναληφθεί», είπε ο κ.Μητσοτάκης, ο οποίος παρέθεσε τις δικές τους κινήσεις μετά τις πλημμύρες.

«Εμείς από την πρώτη στιγμή που ασχοληθήκαμε δεν περιοριστήκαμε σε ανακοινώσεις, συστήσαμε μια ομάδα ειδικών που έκανε ειδική τεχνική έκθεση για το τι έγινε και τι πρέπει να γίνει για να αντιμετωπίσουν ανάλογα φαινόμενα. Κινητοποιήσαμε εθελοντές και έκανα αρκετά τηλεφωνήματα σε ιδιώτες δωρητές. Δεν μπορώ να πω το ίδιο για τις κρατικές αρχές. Δεν μπορώ να αφήσω ασχολίαστο ότι οι αρμόδιοι υπουργοί και περιφερειάρχης δεν έχουν έρθει εδώ», είπε.

Σε σχόλιο του ο ΣΥΡΙΖΑ, παραπέμπει σε «όσα έχει κάνει η περιφέρεια και η κυβέρνηση», αποφεύγοντας όμως να τα κατονομάσει, ενώ κατά τη γνωστή κυβερνητική επωδό των τελευταίων ημερών, καλεί τον κ.Μητσπτάκη να κάνει «αυτοκριτική για τις ευθύνες της δικής του κυβέρνησης στην απουσία υποδομών».

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Ο κ. Μητσοτάκης θυμήθηκε τη Μάνδρα και τους κατοίκους της πληγείσας περιοχής. Με ψέματα για όσα έχει κάνει η περιφέρεια και η κυβέρνηση, και με απουσία κάθε αυτοκριτικής για τις ευθύνες της δικής του κυβέρνησης στην απουσία υποδομών.

Δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πέρα από την μικροκομματική χρήση μιας τραγωδίας ως αντιπερισπασμό για τα αδιέξοδα της ΝΔ. Ο ίδιος ο πρόεδρος της ΝΔ, εξάλλου, έμαθε που βρίσκεται η Μάνδρα και η Δυτική Αττική στον χάρτη μετά τις πλημμύρες».