Ο Τσίπρας παίρνει το μέλλον της κυβέρνησης στα χέρια του... - Free Sunday
Ο Τσίπρας παίρνει το μέλλον της κυβέρνησης στα χέρια του...

Ο Τσίπρας παίρνει το μέλλον της κυβέρνησης στα χέρια του...

Στην κάλυψη των τεσσάρων θέσεων που μένουν κενές στην κυβέρνηση μετά από τις παραιτήσεις του Υπουργού Ανάπτυξης, Δημήτρη Παπαδημητρίου, της αναπληρώτριας Υπουργού Εργασίας, Ράνιας Αντωνοπούλου και των Υφυπουργών Παιδείας, Κώστα Ζουράρι και Μεταφορών, Παναγιώτη Σγουρίδη, αναμένεται να προχωρήσει σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Χθες ο κ. Τσίπρας, από το περιφερειακό αναπτυξιακό συνέδριο της Τρίπολης, είπε ότι «δεν πρόκειται να συμβιβαστούμε με την ταύτιση του ηθικού με το νόμιμο» ακόμα και αν, όπως πρόσθεσε, μοιάζει για κάποιους άδικο «άλλοι να έχουν την ευθιξία και να παραιτούνται για 23 χιλιάρικα και άλλοι να κάνουν τον Κινέζο για τα 23 δισ., γιατί τόσο περίπου κόστισε στον ελληνικό λαό το σκάνδαλο του φαρμάκου».

Ο πρωθυπουργός πάντως δέχεται εισηγήσεις για ευρύτερο ανασχηματισμό στον οποίο να καλυφθούν και οι θέσεις τόσο του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, καθώς ο κ.Μουζαλας και κατηγορείται στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και έχει προβλήματα υγείας όσο και άλλων υπουργών για τους οποίους εκφράζεται δυσαρέσκεια, όπως της υπουργού πολιτισμού, Λυδίας Κονιόρδου και του υπουργού Ναυτιλίας Π. Κουρουμπλή.

Ο κ. Τσίπρας έχει δεχθεί εισηγήσεις και για ευρείας κλίμακας ανασχηματισμό, που θα άλλαζε άρδην την πολιτική επικαιρότητα. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, αναφέρονται ως πιθανές μετακινήσεις υπουργών όπως οι Ν. Παππάς και Κ. Γαβρόγλου και η είσοδος στην κυβέρνηση νέων στελεχών που ο κ. Τσίπρας θα θελήσει να αναδείξει, όπως ο διευθυντής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Ζαχαριάδης.