Στελέχη στο δημόσιο με φωτογραφία ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ! - Free Sunday
Στελέχη στο δημόσιο με φωτογραφία ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ!

Στελέχη στο δημόσιο με φωτογραφία ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ!

Προσαρμογή των προκηρύξεων για την πρόσληψης επιτελικών στελεχών του Δημοσίου έτσι ώστε ο εκλεκτός των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να είναι ανάμεσα στους τρεις επικρατέστερους προκειμένου να μπορεί να τον επιλέξει ο αρμόδιος Υπουργός, καταγγέλλει με ανακοίνωση του, ο τομεάρχης Διοικητικής Ανασυγκρότησης της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Γεωργαντάς. .

«Η επιχείρηση άλωσης του Δημοσίου από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συνεχίζεται. Η κατ’ ευφημισμόν αποκομματικοποίηση της Δημόσιας Διοίκησης είναι στην πραγματικότητα μία απάτη με φωτογραφικές προκηρύξεις για προεπιλεγμένα στελέχη», αναφέρει σε ανακοίνωση του ο κ. Γεωργαντάς.

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Γεωργαντά έχει ως εξής:

«Η επιχείρηση άλωσης του Δημοσίου από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συνεχίζεται. Η κατ’ ευφημισμόν αποκομματικοποίηση της Δημόσιας Διοίκησης είναι στην πραγματικότητα μία απάτη με φωτογραφικές προκηρύξεις για προεπιλεγμένα στελέχη.

Η διαδικασία πρόσληψης επιτελικών στελεχών του Δημοσίου εξελίσσεται, χωρίς κανένα όριο και φραγμό, σε όργιο κομματικών προσλήψεων. Οι προκηρύξεις προσαρμόζονται ώστε πάση θυσία ο εκλεκτός των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να είναι ανάμεσα στους τρεις επικρατέστερους προκειμένου να μπορεί να τον επιλέξει ο αρμόδιος Υπουργός.

Για να διασφαλιστεί αυτό, καθορίζονται αναλόγως οι φωτογραφικές προδιαγραφές: O χρόνος εμπειρίας μετριέται πλέον σε μήνες, η προϋπηρεσία που απαιτείται κυμαίνεται από 5 έως 20 χρόνια, η ξένη γλώσσα αλλού χρειάζεται ως απλή γνώση και αλλού ως άριστη, ενώ συγκεκριμένα πτυχία ανοίγουν ή κλείνουν πόρτες χωρίς καμία αιτιολόγηση. Τα άξια και ικανά στελέχη του δημοσίου ή του ιδιωτικού τομέα παραμερίζονται.

Επισημαίνουμε στους εμπνευστές και εκτελεστές αυτής της αναξιοκρατικής και ανήθικης διαδικασίας, ότι τα ονόματα των προεπιλεγέντων είναι ήδη γνωστά και σε εμάς και σε όλους τους υπηρετούντες στο Δημόσιο. Ας συνειδητοποιήσουν ότι το οικογενειακό φωτογραφικό άλμπουμ της Κυβέρνησης δεν χωράει άλλους και η μόνη φωτογραφία που απομένει πλέον να δουν οι πολίτες είναι αυτή της αποχώρησής τους».