Η Αθήνα απέσυρε πλήρως τις ενστάσεις και για το ΔΝΤ - Free Sunday
Η Αθήνα απέσυρε πλήρως τις ενστάσεις και για το ΔΝΤ

Η Αθήνα απέσυρε πλήρως τις ενστάσεις και για το ΔΝΤ

Σε πλήρη άρση των επιφυλάξεων που θεωρητικά είχε για τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα, προχώρησε η κυβέρνηση με δήλωση του Υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά, ο οποίος βρίσκεται για επαφές στις ΗΠΑ.

“Θεωρούμε τη συμμετοχή του Δ.Ν.Τ. δεδομένη, γιατί είναι μέρος του προγράμματος. Δεν είμαστε εμείς που θέτουμε το θέμα”, είπε ο κ.Παππάς, και όπως αναφέρεται σε δελτίο τύπου που εξέδωσε το υπουργείο, "ανέλυσε την πορεία της συζήτησης για το χρέος, τονίζοντας την ανάγκη να ολοκληρωθεί άμεσα, με στόχο την ελάφρυνση του προφίλ αποπληρωμής στα επόμενα χρόνια (επιμήκυνση περιόδου χάριτος, διασφάλιση της βιωσιμότητας των χρηματοδοτικών αναγκών κ.λπ.) ώστε το χρέος θα γίνει πιο διαχειρίσιμο και να επισπευσθεί η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές ομολόγων - ενώ περιέγραψε και το ρόλο του ΔΝΤ στην όλη διαδικασία"

Σε ανακοίνωση της η ΝΔ επισημαίνει ότι "η δήθεν μάχη της Κυβέρνησης κατά του Δ.Ν.Τ. δεν είναι αυταπάτη. Είναι απάτη».

"Τώρα το ομολογούν και οι ίδιοι", αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι η επικοινωνιακή επίθεση της κυβέρνησης κατά του ΔΝΤ ειχε στηριχθεί στην υποκλοπή των τηλεφωνικών συνμιλιών στελεχών του Ταμείου, οι οποίες δημοσιεύθηκαν στο wikileaks προκαλώντας τη δυσαρέσκεια του συνόλου των δανειστών.