Χλιαρή διάψευση της ενόχλησης του ΓΓ του ΟΗΕ για τη στάση Κοτζιά στη Γενεύη - Free Sunday
Χλιαρή διάψευση της ενόχλησης του ΓΓ του ΟΗΕ για τη στάση Κοτζιά στη Γενεύη

Χλιαρή διάψευση της ενόχλησης του ΓΓ του ΟΗΕ για τη στάση Κοτζιά στη Γενεύη

Την διατύπωση «δεν είναι ακριβές» επέλεξε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, Φερχάν Χακ, όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία, ο κ.Γκουτιέρες «ήταν τόσο ενοχλημένος, που αρνείται να καθίσει στο ίδιο δωμάτιο με τον Έλληνα υπουργό στο εγγύς μέλλον».

«Θα ήθελα να δηλώσω ότι ο γγ ασχολήθηκε και θα συνεχίζει να ασχολείται με όλες τις διάφορες πλευρές σε σχέση μ' αυτό. Έχετε δει όσα δήλωσε ο γγ την περασμένη εβδομάδα κι απλά θα σας παραπέμψω στο κείμενο των όσων είπε», είπε ο κ.Χακ, ο οποίος επανέλαβε επίσης ότι ο ΟΗΕ εξακολουθεί να ελπίζει ότι θα υπάρξει συμφωνία.

«Προφανώς θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι θα είναι μία διαρκής και βιώσιμη συμφωνία και θα εργαστούμε με καλή πίστη με όλες τις διάφορες πλευρές», είπε.

Το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων μεταδίδει από τη Νέα Υόρκη ότι η Βρετανία, η οποία είναι εκ τω εγγυητριών χωρών στην Κύπρο, έως μεθαύριο Πέμπτη, θα παρουσιάσει στα υπόλοιπα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, σχέδιο ψηφίσματος για την ανανέωση της θητείας της διεθνούς δύναμης του ΟΗΕ στο νησί.

Διπλωμάτες, που επικαλείται το ΚΥΠΕ, λένε ότι θα είναι ένα επικαιροποιημένο τεχνικό κείμενο, που δεν θα συναντήσει ιδιαίτερα προβλήματα για να εγκριθεί ομόφωνα.

Την Παρασκευή, η ειδική αντιπρόσωπος του γγ στην Κύπρο, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ θα ενημερώσει τις χώρες που συμμετέχουν με δυνάμεις στην ΟΥΝΦΙΚΥΠ και τη Δευτέρα μαζί με τον ειδικό σύμβουλο Έσπεν Μπαρθ Έιντε θα ενημερώσουν τα μέλη του Σ.Α. κεκλεισμένων των θυρών για την αποστολή των καλών υπηρεσιών - συμπεριλαμβανομένης και της Γενεύης - και την προετοιμασία που γίνεται για την ανταπόκριση της ΟΥΝΦΙΚΥΠ στην, μετά τη διευθέτηση, κατάσταση.