Από κακό έως πάρα πολύ κακό για την Βρετανία το BREXIT, λέει η Λαγκάρντ - Free Sunday
Από κακό έως πάρα πολύ κακό για την Βρετανία το BREXIT, λέει η Λαγκάρντ

Από κακό έως πάρα πολύ κακό για την Βρετανία το BREXIT, λέει η Λαγκάρντ

Την ανησυχία του ΔΝΤ για το ενδεχόμενο οι Βρετανοί να ψηφίσουν στο δημοψήφισμα του Ιουνίου κατά της συμμετοχής της χώρας στην ΕΕ, εκφράζει έκθεση του ΔΝΤ, η οποία δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα. 

«Μια ψήφος υπέρ μιας αποχώρησης θα προκαλέσει μια παρατεταμένη περίοδο αυξημένης αβεβαιότητας, οδηγώντας σε αστάθεια της χρηματοοικονομικής αγοράς και σε πλήγμα στο ΑΕΠ», αναφέρεται στην έκθεση.

«Μια ψήφος υπέρ μιας αποχώρησης θα προκαλέσει μια παρατεταμένη περίοδο αυξημένης αβεβαιότητας, οδηγώντας σε αστάθεια της χρηματοοικονομικής αγοράς και σε πλήγμα στο ΑΕΠ».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση σε συνέντευξη τύπου στο Λονδίνο, η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ είπε ότι σε ενδεχόμενο BREXIT, η βρετανική οικονομία θα υποστεί πολύ σημαντικό πλήγμα 

«Ανάλογα με το ποια σενάρια λαμβάνονται υπόψη, θα είναι πολύ κακό έως πάρα, πολύ κακό», δήλωσε η κ.Λαγκάρντ.

Προειδοποιήσεις για ένα ενδεχόμενο BREXIT έχουν απευθύνει κορυφαίοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι ενώ και η Τράπεζα της Αγγλίας προέβλεψε οτι "η βρετανική οικονομία θα επιβραδυνθεί σημαντικά και ενδεχομένως θα εισέλθει σε βραχεία ύφεση, εάν οι Βρετανοί ταχθούν υπέρ ενός Brexit", χωρίς όμως να δώσει επιπλέον στοιχεία.  

Πτώση των τιμών των αεροπορικών εισιτηρίων για 6-12 μήνες και μεταφορά των επενδύσεων της εκτός Βρετανίας, θα είναι τα αποτελέσματα μιας αρνητικής ψήφου των Βρετανών, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Ryanair, Μάικλ Ο’ Λίρι.