Ο Καμμένος σήμερα ενημερώνει το ΝΑΤΟ και ζητά να ενημερωθεί η ΕΕ - Free Sunday
Ο Καμμένος σήμερα ενημερώνει το ΝΑΤΟ και ζητά να ενημερωθεί η ΕΕ

Ο Καμμένος σήμερα ενημερώνει το ΝΑΤΟ και ζητά να ενημερωθεί η ΕΕ

Τον αναπληρωτή γραμματέα του ΝΑΤΟ θα ενημερώσει σήμερα ο Υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, ο οποίος σήμερα από τις Βρυξέλλες έκανε την πρώτη δήλωση που έκανε μετά από την Πέμπτη που συνελήφθησαν οι δύο.

Ο κ.Καμμένος εντόπισε το πρόβλημα στην κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στις φυλακές υψίστης ασφαλείας και όχι στο προξενείο.

«Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί έκαναν περιπολία σε περιοχή που έχουμε παράνομη είσοδο μεταναστών, προσφύγων και δράση διακινητών. Ακολούθησαν στίγματα πέρασαν σε τουρκικό έδαφος για λίγα μέτρα και συνελήφθησαν, που άλλες φορές θα έληγε εκεί με συνεννόηση των διοικητών. Είναι θέμα που αφορά και τις σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία» είπε ο κ. Καμμένος ο οποίος επιβεβαίωσε ότι θα ενημερώσει και το ΝΑΤΟ καθώς «η Τουρκία είναι μέλος του ΝΑΤΟ, σύμμαχος της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ και τέτοιου είδους επεισόδια λύνονται δια της ειρηνικής οδού».

«Είναι θέμα της ΕΕ η σύλληψη και κράτηση των δύο Ελλήνων/Ευρωπαίων στρατιωτικών και η άρνηση του Τούρκου εισαγγελέα να αποδεχθεί το αίτημα της ελληνικής πλευράς να παραμείνουν οι δύο στρατιωτικοί στην Τουρκία, αλλά να κρατηθούν στο ελληνικό προξενείο, και όχι στις φυλακές υψίστης ασφαλείας» δήλωσε ο υπουργός, ο οποίος βρίσκεται στις Βρυξέλλες για τη σύνοδο του ΝΑΤΟ.