Είναι δίκαιο και δεν αλλάζει: Το σποτάκι της κυβέρνησης για τη φαρμακευτική κάνναβη - Free Sunday
Είναι δίκαιο και δεν αλλάζει: Το σποτάκι της κυβέρνησης για τη φαρμακευτική κάνναβη
O βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Πάλλης πρωταγωνιστεί στο σποτάκι της κυβέρνησης για την φαρμακευτική κάνναβη.

Είναι δίκαιο και δεν αλλάζει: Το σποτάκι της κυβέρνησης για τη φαρμακευτική κάνναβη

Ένα ακόμη ενημερωτικό για το έργο της σποτάκι δημιούργησε και δημοσιοποίησε η κυβέρνηση, αυτή τη φορά αναφορικά με το νομοσχέδιο για τη νομιμοποίηση της φαρμακευτικής κάνναβης «Διατάξεις για την παραγωγή τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης».

Όπως τονίζεται στο επεξηγηματικό του βίντεο σχόλιο: «Η έναρξη της νέας επικοινωνιακής κατεύθυνσης ξεκινά με την αναγκαιότητα χρήσης της φαρμακευτικής κάνναβης. Η επιστήμη έχει αναγνωρίσει τη σημασία και τα οφέλη της, ενώ διεθνώς έχει τεθεί στις υπηρεσίες της ιατρικής».

Από την πλευρά του ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης σχολίασε για την αναγκαιότητα χρήσης της φαρμακευτικής κάνναβης: «Ενώ η επιστήμη έχει αναγνωρίσει τη σημασία και τα οφέλη της, ενώ διεθνώς έχει τεθεί στις υπηρεσίες της ιατρικής, ενώ ασθενείς στην Ελλάδα τη χρειάζονται, τη στερούνται, η αντιπολίτευση ξόρκισε στη Βουλή τη φαρμακευτική κάνναβη με λόγο κομπογιαννίτικο. Η αμάθεια και η ειρωνεία ήταν η συνεισφορά της. Σε μια εποχή που ο πολιτικός αντίλογος είναι προλήψεις και δεισιδαιμονίες, είναι αναγκαίο να προβάλλεται ο ορθός λόγος. Το στοιχειώδες. Ευτυχώς για τους ασθενείς που το νομοσχέδιο ψηφίστηκε».

Στο σποτάκι, πάντως, εντοπίζονται σημαντικές διαφορές σε σχέση με το προηγούμενο, σαφώς προπαγανδιστικό, το οποίο αφορούσε την θέσπιση του ειδικού τιμολογίου της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη και στη Δυτική Μακεδονία.

Αυτή τη φορά δεν κοινοποιήθηκε από το επίσημο κανάλι του πρωθυπουργού (Πρωθυπουργός) στο YouTube αλλά από ένα κανάλι που δημιουργήθηκε επί τούτου, το οποίο ονομάστηκε «Είναι λογικό και δεν αλλάζει», μια ατάκα που παραπέμπει στο «Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη».

Επίσης αυτή τη φορά το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που πρωταγωνιστεί κατονομάζεται, είναι ο Γιώργος Πάλλης, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ από τη Λέσβο και φαρμακοποιός στο επάγγελμα, ο οποίος αναφέρεται στα οφέλη της φαρμακευτικής κάνναβης.

Στο κλείσιμο του βίντεο υπάρχει και πάλι ως φόντο το Κοινοβούλιο, μόνο που αυτή τη φορά απουσιάζει το… κυβερνόσημο, δηλαδή το εθνόσημο το οποίο από κάτω δεν αναγραφόταν «Ελληνική Δημοκρατία» αλλά «Ελληνική κυβέρνηση» και με το οποίο έκλειναν τα προηγούμενα βίντεο.

kivernosimo