Που ήταν η αναπληρώτρια γ.γ. του ΝΑΤΟ, όταν συνελήφθησαν οι δύο στον Έβρο; - Free Sunday
Που ήταν η αναπληρώτρια γ.γ. του ΝΑΤΟ, όταν συνελήφθησαν οι δύο στον Έβρο;

Που ήταν η αναπληρώτρια γ.γ. του ΝΑΤΟ, όταν συνελήφθησαν οι δύο στον Έβρο;

«Μετά το πέρας της συνόδου των Υπουργών, θα ενημερωθεί και η αναπληρωτής γενική γραμματέας του ΝΑΤΟ», είπε σήμερα το πρωί, ο Υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, προσερχόμενος στη σύνοδο των Υπουργών Άμυνας των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στις Βρυξέλλες.

Το αν ενημερώθηκε ή όχι η κυρία Rose Gottemoeller δεν το πληροφορηθήκαμε, διότι ούτε στον ιστότοπο του Υπουργείου Άμυνας υπήρξε σχετικό υλικό, ούτε στην ιστοσελίδα του ΝΑΤΟ.

Η ενημέρωση της αναπληρώτριας κατέστη αναγκαία διότι ο γενικός γραμματέας της συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ δεν ήταν στην έδρα της συμμαχίας καθώς πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στο Ιράκ από χθες, 5 Μαρτίου.

Βεβαίως η σύλληψη των δύο στρατιωτικών έγινε την Πέμπτη 1 Μαρτίου, οπότε λογικά υπήρχε χρόνος να ενημερωθεί ο κ. Στόλτενμπεργκ.

Και σε κάθε περίπτωση, θα μπορούσε να έχει ενημερωθεί η αναπληρώτρια γενική γραμματέας.

Πού να βρεις όμως τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ ή έστω την αναπληρώτριά του;

Αυτοί τριγυρνάνε σε όλο τον κόσμο και συναντιούνται με προέδρους και Υπουργούς Άμυνας.

Με ποιον υπουργό άραγε να συναντήθηκε η κυρία Γκοτεμοέλε την Πέμπτη 1 Μαρτίου;

Όπως διαβάζουμε στο δελτίο τύπου που εξέδωσε το υπουργείο Άμυνας στην Αθήνα, την Πέμπτη 1 Μαρτίου, η αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας του ΝΑΤΟ ήταν στην Αθήνα και συναντήθηκε με τον Έλληνα Υπουργό Άμυνας, κ. Πάνο Καμμένο.

Σύμφωνα μάλιστα με δελτίο τύπου «έγινε ανταλλαγή απόψεων για θέματα που απασχολούν τη Συμμαχία εν όψει της προσεχούς Συνόδου Κορυφής τον προσεχή Ιούλιο.

Επίσης, δόθηκε έμφαση στη νέα Δομή Διοίκησης του ΝΑΤΟ προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι νέες απειλές ασφαλείας ιδιαίτερα στο Νότο, με στενότερη συνεργασία και με τις χώρες του Μεσογειακού Διαλόγου και χώρες του Κόλπου.

Επιπλέον ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας έθεσε θέματα που αφορούν στην αξιοπιστία του ΝΑΤΟ ως παρόχου ασφαλείας και προς τα κράτη μέλη, αναδεικνύοντας επικίνδυνες συμπεριφορές που δυναμιτίζουν την ενότητα της Συμμαχίας.»

Το ΝΑΤΟ εξέδωσε δελτίο τύπου στο οποίο δημοσιευόταν φωτογραφίες από την συνάντηση χωρίς αναφορά στο περιεχόμενο της, ενώ η κυρία Gottemoeller σε ανάρτηση της στον προσωπικό της λογαριασμό στο twitter, ανέφερε ότι έκανε λόγο για «παραγωγική συνάντηση με τον τον Υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο».

«Εξέφρασα την ευγνωμοσύνη μου για την ισχυρή δέσμευση της Ελλάδας στη συλλογική ασφάλεια του ΝΑΤΟ και την πεποίθηση μου για την συνεχή υποστήριξη τους», έγραψε η κυρία Gottemoeller, η οποία στη συνέχεια πήγε στους Δελφούς, όπου ήταν εκ των ομιλητών στο οικονομικό Forum που διεξήχθη εκεί.

Όπως διαβάζουμε στο συνολικό δελτίο τύπου του ΝΑΤΟ για την επίσκεψη της κ. Gottemoeller στην Ελλάδα, όσο ήταν στους Δελφούς, «συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο για μία ανταλλαγή απόψεων για τις τρέχουσες προκλήσεις ασφαλείας και τις προτεραιότητες στην προσεχή σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, τον Ιούλιο».

Την ώρα που την Παρασκευή, το πρωί, το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοίνωνε τη σύλληψη των δύο στρατιωτικών, σύμφωνα με το δελτίο τύπου του ΝΑΤΟ, η αναπληρώτρια γενική γραμματέας «επισκέφθηκε το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής και συμμετείχε σε μία εκδήλωση στο δημαρχείο την οποία είχε οργανώσει, η Ελληνική Ένωση Ατλαντικής και Ευρωπαϊκής Συνεργασίας».

Οπως πληροφορηθήκαμε μάλιστα από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο το μεσημέρι της Παρασκευής 2 Μαρτίου, «ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ κος Αποστολάκης είχε ήδη τηλεφωνική επικοινωνία σε καλό κλίμα με τον Τούρκο Ομόλογό του κο Άκαρ. Οι νομικές τυπικές διαδικασίες στην Τουρκία θα κινηθούν άμεσα και αναμένουμε τη σύντομη επιστροφή των δύο Ελλήνων στη χώρα μας».

Η κυρία Gottemoeller όμως ήταν στην Αθήνα μέχρι αργά το βράδυ της Παρασκευής 2 Μαρτίου, όπως προκύπτει από ανάρτηση της στον προσωπικό της λογαριασμό στο twitter στις 19:45 με φωτογραφία από την αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου του Ίδρυματος Νιάρχος. «H ακουστική του είναι πανέμορφη. Μακάρι να μπορούσα να παρακολουθήσω μία παραγωγή», έγραψε.

Δηλαδή, τις 36 κρίσιμες ώρες μετά τη σύλληψη των δύο στρατιωτικών, η αναπληρώτρια γενική γραμματέας του ΝΑΤΟ, την οποία ο κ. Καμμένος θα ενημέρωνε την Τρίτη, πέντε ημέρες μετά το γεγονός, ήταν στην Αθήνα, αλλά κανείς δεν μπήκε στον κόπο να την ενημερώσει.

Το γιατί καταφεύγει πλεόν στον ΟΗΕ η κυβέρνηση, αρχίζει να γίνεται πιο ερμηνεύσιμο.