Η Τουρκία κατηγορεί τον Παυλόπουλο ότι ανοίγει θέμα συνόρων και ζητά συλλήψεις για το κάψιμο της σημαίας - Free Sunday
Η Τουρκία κατηγορεί τον Παυλόπουλο ότι ανοίγει θέμα συνόρων και ζητά συλλήψεις για το κάψιμο της σημαίας

Η Τουρκία κατηγορεί τον Παυλόπουλο ότι ανοίγει θέμα συνόρων και ζητά συλλήψεις για το κάψιμο της σημαίας

 

Να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο και τα τουρκικά σύνορα καλεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, η Άγκυρα με δήλωση του εκπροσώπου του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, ο κ. Χαμί Ακσόι επικαλέστηκε αναφορά του κ.Παυλόπουλου, την οποία δημοσιεύει ο ελληνικός τύπος.

«Ο ελληνικός Τύπος ανέφερε χθες ότι ο κ. Παυλόπουλος έκανε τα ακόλουθα σχόλια για την Τουρκία: Μπορεί να μην έχουμε την επικράτεια που θα έπρεπε να είχαμε ιστορικά (…) Αν η Ιστορία μας αναγκάσει, θα κάνουμε ό,τι έπραξαν οι πρόγονοί μας».

«Καλούμε τον Πρόεδρο Παυλόπουλο να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο και τα σύνορά μας και να αποφύγει από μία ρητορική που δεν συνάδει με τη θέση του και οι οποίες θα μπορούσαν να προκαλέσουν μη αναγκαία ένταση».

Το Υπουργείο εξωτερικών της Τουρκίας ζητά επίσης από την Ελλάδα να συλληφθούν  όσοι εκαψαν τουρκική σημαία κατά την προχθεσινή διαδήλωση της Χρυσής Αυγής, την οποία δεν κατονομάζει αλλά αποκαλεί "ρατσιστικό πολιτικό κόμμα". .

“Καταδικάζουμε την καύση της σημαίας μας κατά τη διάρκεια διαδήλωσης κατά της Τουρκίας που διοργανώθηκε από ένα ρατσιστικό πολιτικό κόμμα στην Αθήνα στις 5 Μαρτίου.

Ζητούμε από τις ελληνικές αρχές να συλλάβουν τους δράστες που διέπραξαν αυτήν την απεχθή πράξη εναντίον της σημαίας μας και να τους φέρουν ενώπιον της δικαιοσύνης το συντομότερο δυνατό”, αναφέρει η δήλωση.