Χωρίς διεθνείς συμμαχίες στο όνομα της πΓΔΜ και τους "2" η κυβέρνηση - Free Sunday
Χωρίς διεθνείς συμμαχίες στο όνομα της πΓΔΜ και τους "2" η κυβέρνηση
Συνάντηση Ζάεφ- Μίτσελ χθες στα Σκόπια

Χωρίς διεθνείς συμμαχίες στο όνομα της πΓΔΜ και τους "2" η κυβέρνηση

 

Σε διμερείς διαπραγματεύσεις για την επίλυση τόσο του ζητήματος του ονόματος της πΓΔΜ, όσο και της σύλληψης των δύο στρατιωτικών στην Τουρκία, παρέπεμψαν χθες, τόσο ο υφυπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ, Γουές Μίτσελ, όσο και ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στολτεμπεργκ.

Ο κ.Μίτσελ, ο οποίος είναι σε περιοδεία στα Βαλκάνια και αύριο θα έλθει στην Αθήνα, είπε ότι η μόνη βιώσιμη λύση στο θέμα της ονομασίας, είναι εκείνη στην οποία θα καταλήξουν οι δύο χώρες μόνες τους.

«Δεν μπορούμε να πάρουμε μία απόφαση για τη χώρα σας, ή για την Ελλάδα. Η μόνη μακροπρόθεσμη λύση θα είναι μία κοινή λύση. Πιστεύω ότι η ΠΓΔΜ έχει κάνει μεγάλα βήματα σε αυτή την κατεύθυνση, όπως και η Ελλάδα. Είμαστε ικανοποιημένοι από την πρόοδο. Είναι τεράστια ευκαιρία για την εξεύρεση λύσης. Η πόρτα του ΝΑΤΟ παραμένει ανοιχτή για την ΠΓΔΜ»., είπε ο κ.Μίτσελ απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο μεσολάβησης των ΗΠΑ.

Από την πλευρά του, ο κ.Στόλτενμπεργκ σε συνέντευξη του στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, στη σχετική ερώτηση για τους δύο στρατιωτικούς απάντησε: «Πρόκειται για ένα θέμα, το οποίο πρέπει να λύσουν αποκλειστικά η Ελλάδα και η Τουρκία».