Διαφωνία Καμμένου - ΓΕΣ για τους Αλβανούς νεοσύλλεκτους του Μεσολλογίου - Free Sunday
Διαφωνία Καμμένου - ΓΕΣ για τους Αλβανούς νεοσύλλεκτους του Μεσολλογίου

Διαφωνία Καμμένου - ΓΕΣ για τους Αλβανούς νεοσύλλεκτους του Μεσολλογίου

Εντολή για να εξαντληθεί η αυστηρότητα στις ποινές για τους οπλίτες που σε φωτογραφία που αναρτήθηκε στο facebook εμφανίζονται να κάνουν τον αλβανικό αετό με τα χέρια τους στο Κέντρο Εκπαίδευσης Μεσολογγίου, φέρεται να έδωσε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, αδειάζοντας το Γενικό Επιτελείο Στρατού, που είχε κάνει λόγο για επιβολή διοικητικών κυρώσεων
Όπως διαπιστώθηκε μετά από έρευνα, η φωτογαφία είναι αυθεντική και εικονίζονται επτά νεοσύλλεκτοι αλβανικής καταγωγής, η ορκωμοσία των οποίων θα γίνει στις 2 Φεβρουαρίου.
Σύμφωνα με τον κανονισμό οι ποινές θα μπορούν να τους επιβληθούν αφού θα έχουν ορκιστεί και το ΓΕΣ σχεδιάζει να τοποθετήσει καθέναν από τους 7 οπλίτες σε διαφορετική μονάδα ώστε να μην είναι μαζί ενώ αναμένεται η άποψη της νομικής υπηρεσίας του Ελληνικού Στρατού για το αν θα ασκηθεί δίωξη εναντίον των νεοσύλλεκτων.
Αμέσως μετά, το Γενικό Επιτελείο Στρατού είχε εκδώσει την εξής ανακοίνωση:
«Αναφορικά με την ανάρτηση φωτογραφίας σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης που απεικονίζει Στρατιώτες να σχηματίζουν με τα χέρια τους το σήμα του αλβανικού αετού, ενημερώνουμε τα ακόλουθα:
1. Άμεσα κινήθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Γενικού Επιτελείου Στρατού και εντοπίσθηκαν οι Στρατιώτες. Πρόκειται για Νεοσύλλεκτους που παρουσιάσθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα στο 2/39 Σύνταγμα Ευζώνων (Κέντρο Εκπαίδεύσεως Νεοσυλλέκτων Μεσολογγίου).
2. Η ενέργεια αυτή θα διερευνηθεί περαιτέρω, ενώ θα ληφθεί υπόψη τόσο κατά την απόδοση των ειδικοτήτων, όσο και κατά τις προσεχείς τοποθετήσεις τους στις Μονάδες Εκστρατείας.
3. Συναφώς διερευνώνται διοικητικές ευθύνες.»