Ναι στις μεταρρυθμίσεις, όχι στους φόρους - Free Sunday
Ναι στις μεταρρυθμίσεις, όχι στους φόρους

Ναι στις μεταρρυθμίσεις, όχι στους φόρους

«Θα καταψηφίσουμε τα μέτρα για τους φόρους, θα στηρίξουμε όμως τις όποιες λίγες μεταρρυθμίσεις», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης σε ζωντανή συνέντευξη που έδωσε στο Παρίσι, όπου βρίσκεται, στο τηλεοπτικό κανάλι France 24, 


Τα κεντρικά θέματα των συζητήσεων που έχει ο πρόεδρος της ΝΔ στη γαλλική πρωτεύουσα είναι οι οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα και η πρόταση της ΝΔ για την υπέρβαση της κρίσης


Ο κ. Μητσοτάκης έχει σήμερα στο Παρίσι συναντήσεις με τον γενικό γραμματέα του ΟΟΣΑ 'Ανχελ Γκουρία, τον Γάλλο υπουργό Οικονομίας Εμμανουέλ Μακρόν, πιθανό προεδρικό υποψήφιο της κεντροαριστεράς, που θεωρείται μεταρρυθμιστής και τον επικεφαλής του ρεπουμπλικανικού κόμματος Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος σύμφωνα με τις προβλέψεις, το 2017, στις επόμενες προεδρικές εκλογές θα επιστρέψει στο γαλλικό προεδρικό μέγαρο.


Ο κ. Μητσοτάκης συνοδεύεται από τον αντιπρόεδρο του κόμματος Κωστή Χατζηδάκη και τον καθηγητή Γιώργο Πρεβελάκη, πρώην πρέσβη της Ελλάδας στον ΟΟΣΑ και νυν μέλος της Επιτροπής Προγράμματος της ΝΔ και αναμένεται να ενημερωθεί για την πρόοδο που έχει συντελεστεί από τον Μάρτιο του 2015 που υπογράφηκε το «Κοινό Έγγραφο Συνεργασίας», μεταξύ ΟΟΣΑ και Ελλάδος. Στην κατ΄ιδίαν συνάντηση με τον κ. Γκουρία, ο πρόεδρος της ΝΔ θα εκφράσει την εκτίμηση του, σύμφωνα με την οποία, η νέα προσέγγιση του ΟΟΣΑ, μετά τη μελέτη της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα.


Οι συναντήσεις του κ.Μητσοτάκη θα συνεχιστούν με τη συνάντηση που εντός των επομένων εβδομάδων θα έχει με τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι στην Φραγκφούρτη. Στις 30 Μαΐου αλλά με αρχηγούς Ευρωπαϊκών Λαϊκών κομμάτων και πρωθυπουργούς, στις εκδηλώσεις για τα 40 χρόνια του ΕΛΚ, στο τέλος του μήνα στο Λουξεμβούργο, ενώ μέσα στον Ιούνιο, θα επισκεφθεί τη Μόσχα.