Κοτζιάς:Έντιμο συμβιβασμό και σταθερή λύση επιδιώκει στο όνομα η Ελλάδα - Free Sunday
Κοτζιάς:Έντιμο συμβιβασμό και σταθερή λύση επιδιώκει στο όνομα η Ελλάδα
Η άφιξη του κ.Κοτζιά χθες στα Σκόπια

Κοτζιάς:Έντιμο συμβιβασμό και σταθερή λύση επιδιώκει στο όνομα η Ελλάδα

 Έναν “έντιμο συμβιβασμό” και “μία δίκαιη, σταθερή λύση” στο θέμα του ονόματος, έχει ως στόχο της, η Ελλάδα σε ότι αφορά στο ζήτημα του ονόματος, όπως είπε ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, κατά τη συνέντευξη τύπου μετά απο την ολοκλήρωση της συνάντησης του με τον ομόλογο του της πΓΔΜ, Νικολά Ντιμιτρόφ, στα Σκόπια.

Ο κ.Κοτζιάς είπε ότι η διαπραγμάτεύση έχει προχωρησει και πολλά από τα ζητήματα που έχουν τεθεί στα σχέδια των δύο πλευρών έχουν προχωρήσει.

Βιώσιμη λύση είναι αυτή που θα γίνει αποδεκτή και από τις δύο πλευρές, είπε ο κ.Ντιμιτρόφ, ο οποίος είπε ότι απέναντι δεν είναι η Ελλάδα, αλλά οι αντίπαλοι του συμβιβασμού.

Η ιστορία είναι πολύ σημαντική αλλά δεν μπορούμε να την αλλάξουμε, μπορουμε να αλλάξουμε όμως το μέλλον, το οποίο είναι ευρωπαϊκό, είπε ο κ.Ντιμιτρόφ.

 Την πρώτη ανταλλαγή απόψεων για τα προσχέδια συμφωνίας που έχουν ανταλλάξει, είχαν χθες ο κ.Νίκος Κοτζιάς και ο ομόλογος του της πΓΔΜ, Νικολά Ντιμιτρόφ στο δείπνο εργασίας.

Το σημερινό πρόγραμμα του Έλληνα υπουργού, εκτός από τον ομόλογό του, περιλαμβάνει επίσκεψη στη Γενική Γραμματεία Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, όπου θα έχει συνάντηση τον αναπληρωτή πρωθυπουργό και αρμόδιο για τις σχέσεις με την ΕΕ Μπουγιάρ Οσμάνι και στη συνέχεια, θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της χώρας Ζόραν Ζάεφ.

Στη 13:00 το μεσημέρι ο κ. Κοτζιάς και η ελληνική αντιπροσωπεία θα παρευρεθούν στη δεξίωση του Ελληνικού Γραφείου Συνδέσμου Σκοπίων για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου. Θα ακολουθήσουν, από τις 15:30 και έπειτα, οι συναντήσεις που έχουν προγραμματιστεί στο κοινοβούλιο των Σκοπίων με τον πρόεδρο της Βουλής, Ταλάτ Τζαφέρι και τον πρόεδρο του αλβανικού κόμματος DUI, Αλί Αχμέτι, ενώ λίγο μετά τις 17:00 στα γραφεία του VMRO αναμένεται να πραγματοποιηθεί η συνάντηση με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Χρίστιαν Μίτσκοσκι.