Προβάδισμα ΝΔ με 10,3 μονάδες σε δημοσκόπηση της Marc - Free Sunday
Προβάδισμα ΝΔ με 10,3 μονάδες σε δημοσκόπηση της Marc

Προβάδισμα ΝΔ με 10,3 μονάδες σε δημοσκόπηση της Marc

Προβάδισμα 10,3 ποσοστιαίων μονάδων της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων καταγράφει δημοσκόπηση της εταιρείας Marc, η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα». Η Ν.Δ. συγκεντρώνει ποσοστό 28,9% με τον ΣΥΡΙΖΑ να λαμβάνει 18,6%. 

Σε σύγκριση με την προηγούμενη έρευνα της Marc, τον Ιανουάριο, η διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων εμφανίζεται σήμερα ελαφρώς αυξημένη κατά 0,2%. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην πρόθεση ψήφου υποχωρούν, σε σύγκριση με την αντίστοιχη έρευνα του Ιανουαρίου, τα ποσοστά της Ν.Δ., που φτάνει στο 25,2% (-1%), του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος προσεγγίζει το 16,3% (-0,7%), του Κινήματος Αλλαγής, που βρίσκεται στο 7% (-1,2%), αλλά και του ΚΚΕ, που κινείται στο 5,6% (-0,2%), της Ενωσης Κεντρώων με 2,3% (-0,2%) και των ΑΝΕΛ με μόλις 1,5% (-0,7%). 

Ελαφρώς κερδισμένη εμφανίζεται η Χ.Α., η οποία με 6,4% (+0,4%) προσεγγίζει ξανά την τρίτη θέση απειλώντας το ΚΙΝ.ΑΛ., ενώ περνούν το φράγμα του 1% μικρότεροι σχηματισμοί από τον χώρο της Δεξιάς, όπως η Εθνική Ενότητα των Γιώργου Καρατζαφέρη και Τάκη Μπαλτάκου και η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου, αλλά και της Αριστεράς, όπως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που συνοδεύουν τη Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη και την Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου. Αυξημένα είναι και τα ποσοστά όσων στρέφονται στο λευκό ή στο άκυρο (6,7%), την αποχή (6%) και εκείνων που δηλώνουν ότι δεν έχουν αποφασίσει (15,7%).