Αλ. Τσίπρας: Η Τουρκία οφείλει να σταματήσει τις παράνομες ενέργειες στο Αιγαίο - Free Sunday
Αλ. Τσίπρας: Η Τουρκία οφείλει να σταματήσει τις παράνομες ενέργειες στο Αιγαίο

Αλ. Τσίπρας: Η Τουρκία οφείλει να σταματήσει τις παράνομες ενέργειες στο Αιγαίο

Να σταματήσει τις παράνομες ενέργειες στο Αιγαίο κάλεσε την Τουρκία από τα Ψαρά, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, όπου και παρεβρέθηκε για τον εορτασμό της Ελληνικής Επανάστασης του 1821. 

 4414878

«Καλώ την Τουρκία να σταματήσει τις παράνομες ενέργειες στο Αιγαίο, να σεβαστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και της Κύπρου και να σεβαστεί τους κανόνες που απορρέουν από το Διεθνές Δίκαιο», υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας. 

«Αξιώνουμε με αποφασιστικότητα το σεβασμό των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Δεν επιτρέπουμε σε κανένα να παίζει παιχνίδια με την εθνική σταθερότητα», πρόσθεσε. 

Ο  κ. Τσίπρας έκανε ειδική αναφορά στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, που βρίσκονται φυλακισμένοι στην Αδριανούπολη. Η σκέψη όλων είναι σε αυτούς, είπε, και «κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να επιστρέψουν σύντομα στην πατρίδα».

Για την παρουσία του σε αυτό το «φάρο του ελληνισμού», τα ακριτικά Ψαρά, ο πρωθυπουργός Αλείπε απευθυνόμενος στους λιγοστούς κατοίκους ότι φυλάσσουν Θερμοπύλες κι ότι τους αξίζει κάθε έγνοια της Πολιτείας. Και κατέληξε λέγοντας ότι «εδώ, όπως και σε όλα τα ακριτικά νησιά, και όχι στην πρωτεύουσα, χτυπά η καρδιά της Ελλάδας».

4414885

Ο πρωθυπουργός παρακολούθησε νωρίτερα τη δοξολογία στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, όπου κατά την είσοδό του αποδόθηκαν τιμές από την μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού, αγήματα του Στρατού Ξηράς και του Πολεμικού Ναυτικού.

Αμέσως μετά παρέστη στην επιμνημόσυνη δέηση και θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο Πεσόντων στην Πλατεία Ηρώων Ολοκαυτώματος και στη συνέχεια θα παρακολουθήσει την παρέλαση μαθητών και στρατιωτικών τμημάτων.

Παρόντες στις επετειακές εκδηλώσεις - μεταξύ άλλων - ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου και ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός. επίσης, ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης.