Τζανακόπουλος: Η Ευρώπη εμφανίστηκε ενωμένη έναντι της Τουρκίας - Free Sunday
Τζανακόπουλος: Η Ευρώπη εμφανίστηκε ενωμένη έναντι της Τουρκίας

Τζανακόπουλος: Η Ευρώπη εμφανίστηκε ενωμένη έναντι της Τουρκίας

 

«Είναι σημαντικό ότι η Ευρώπη εμφανίστηκε ενωμένη» απέναντι στο ζήτημα της τουρκικής επιθετικότητας τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ρ/σ «Στο Κόκκινο» Θεσσαλονίκης, σημειώνοντας ότι η Τουρκία πρέπει να επανέλθει στον δρόμο της νομιμότητας και της λογικής.

Αναφορικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων για το ονοματολογικό, ο υπουργός Επικρατείας εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα έχουμε λύση το συντομότερο δυνατό, υπογραμμίζοντας ότι η ελληνική πλευρά επιμένει στο θέμα της συνταγματικής αναθεώρησης, καθώς απαιτείται για να ισχύσει η συνθήκη erga omnes.

Μιλώντας για το ίδιο θέμα, είπε ότι έχουν βρεθεί οι πολιτικές προϋποθέσεις και απομένει να βρεθούν και οι τεχνικές. Σημείωσε ότι οι συζητήσεις βρίσκονται σε πολύ καλό δρόμο, ωστόσο, όπως εκτίμησε, μένει αρκετός δρόμος και αρκετή δουλειά μέχρι τη συμφωνία.
Δήλωσε επίσης βέβαιος, ότι εφόσον καταλήξουμε σε μία ονομασία θα υπάρχει και η δυνατοτότητα εξασφάλισης μιας ευρύτατης κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας.

Σχολιάζοντας την υπόθεση Νovartis, ο κ.Τζανακόπουλος σημείωσε ότι η κυβέρνηση έκανε όλα όσα όφειλε για να βοηθήσει στη διαλεύκανση, ωστόσο η αντιπολίτευση, με την αποχώρησή της από την επιτροπή δείχνει ότι δεν επιθυμεί, όπως είπε, τη διαλεύκανση, αλλά τη συγκάλυψη.
Τέλος, σχολιάζοντας το Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο, που άρχισε σήμερα το πρωί στη Θεσσαλονίκη, σημείωσε ότι έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία, διότι πάνω στα συγκεκριμένα συνέδρια θα βασιστεί ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για το νέο παραγωγικό μοντέλο.