Φιάσκο της κυβέρνησης με το νέο διοικητή του ΕΦΚΑ - ΝΔ: Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη! - Free Sunday
Φιάσκο της κυβέρνησης με το νέο διοικητή του ΕΦΚΑ - ΝΔ: Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη!

Φιάσκο της κυβέρνησης με το νέο διοικητή του ΕΦΚΑ - ΝΔ: Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη!

Σε φιάσκο της κυβέρνησης εξελίχτηκε η επιλογή της κυβέρνησης και του υφυπουργού Εργασίας, Τάσου Πετρόπουλου να προτείνουν για τη διοίκηση του ΕΦΚΑ τον Ευστάθιο Μαρίνο. Ο εκλεκτός της κυβέρνησης Ευστάθιος Μαρίνος μετά από τις αποκαλύψεις χθές στη βουλή για τις σχέσεις που διατηρούσε με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΗΔΙΚΑ επέλεξε την οδό της παραίτησης από την υποψηφιότητά για τη θέση του διοικητή του ΕΦΚΑ.

Η εμπλοκή στην επιλογή του νέου διοικητή του ΕΦΚΑ ξεκίνησε χθες όταν ο αρμόδιος τομεάρχης της Ν.Δ. Γιάννης Βρούτσης, παρουσίασε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία, ο κ. Μαρίνος μετείχε σε ΕΠΕ η οποία είχε επαγγελματική συνεργασία με την ΗΔΙΚΑ, της οποίας είναι σύμβουλος από το 2015.

Μάλιστα, υπάρχει σύμβαση ύψους 20.000 ευρώ μεταξύ του συνεταίρου του κ. Μαρίνου και της ΗΔΙΚΑ, με ημερομηνία 26 Μαρτίου, με τον κ. Βρούτση να κάνει ανοικτά λόγο για ζήτημα ηθικής τάξης. «Δεν μπορείτε να είστε σύμβουλος του διευθύνοντος συμβούλου της ΗΔΙΚΑ και να παίρνει δουλειά με απευθείας ανάθεση ο μέχρι χθες συνεταίρος σας», δήλωσε ο πρώην υπουργός Εργασίας. 

Ο κ. Μαρίνος, ο οποίος φέρεται να έχει σχέσεις με συγγενή της συζύγου του πρωθυπουργού, Μ. Μπαζιάνα, παραδέχθηκε ότι μεταβίβασε τα εταιρικά του μερίδια στην ΕΠΕ «χθες». Οι καταγγελίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και ο προβληματισμός για την αποτελεσματικότητα του κ. Μαρίνου σε έναν πολυδαίδαλο οργανισμό όπως είναι ο ΕΦΚΑ, σε συνδυασμό μάλιστα με τις δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί σε σχέση με την ολοκλήρωση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, προκάλεσαν ενστάσεις ακόμη και από κυβερνητικούς βουλευτές. 

Μετά την παραίτησή του αναβλήθηκε η ψηφοφορία που ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί σήμερα στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

ΝΔ: «Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη!»

Με μία λιτή ανακοίνωση το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, σχολίασε την απόσυρση της υποψηφιότητας του κ. Μαρίνου για την διοίκηση του ΕΦΚΑ, μετά τη θύελλα αντιδράσεων που σήκωσαν οι καταγγελίες του βουλευτή της ΝΔ, Γιάννη Βρούτση. «Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη!», ανέφερε χαρακτηριστικά η Νέα Δημοκρατία, χρησιμοποιώντας μάλιστα το σλόγκαν που  έλεγε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, στον προσωπικό λογαριασμό του στο twitter.

Υπουργείο Εργασίας: Ανυπόστατα και χυδαία ψεύδη

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Υπουργείου αναφέρει: 

«Τις τελευταίες δύο ημέρες η ΝΔ επιδόθηκε σε έναν πόλεμο λάσπης σχετικά με το διορισμό νέου Διοικητή στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης, ο οποίος οδήγησε στην απόσυρση από τη διαδικασία τον κ. Ευστάθιο Μαρίνο για λόγους ευθιξίας.
Το κόμμα- πυλώνας ενός πολιτικού συστήματος που ταυτίστηκε με τις μίζες εκατομμυρίων ευρώ, με τεράστια σκάνδαλα και απάτες σε βάρος του ελληνικού λαού, το κόμμα που έφτασε να μοιράζει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ χρησιμοποιώντας το ΚΕΕΛΠΝΟ ως ταμείο μαύρου πολιτικού χρήματος, έχει το θράσος να αμφισβητεί την ηθική της κυβέρνησης με ανυπόστατα και χυδαία ψεύδη.
Το κόμμα που βύθισε στα χρέη και την ανυποληψία τα ασφαλιστικά ταμεία δεν δέχεται ότι το Δημόσιο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης ανασυντάσσεται και ανακτά την αξιοπιστία του. Για το λόγο αυτό δίνει διαπιστευτήρια με κάθε τρόπο σε ιδιωτικά συμφέροντα και υπονομεύει τη Δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση. Η προσπάθειά του θα πέσει στο κενό».