Ο Τσίπρας κάλεσε για πρώτη φορά τον Ερντογάν να επιστρέψει τους δυο στρατιωτικούς - Free Sunday
Ο Τσίπρας κάλεσε για πρώτη φορά τον Ερντογάν να επιστρέψει τους δυο στρατιωτικούς

Ο Τσίπρας κάλεσε για πρώτη φορά τον Ερντογάν να επιστρέψει τους δυο στρατιωτικούς

Nα επιστρέψει τους Ελληνες στρατιωτικούς γιατί είναι άδικο να κρατούνται, κάλεσε την Τουρκία για πρώτη φορά  από τη σύλληψη τους, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου που ξεκίνησε στις 12 το μεσημέρι.

Ο κ.Τσίπρας είπε ότι η Ελλάδα έχει επιστρέψει στρατιώτες στο παρελθόν το ίδιο περιμένει να πράξει και ο Τούρκος πρόεδρος ενώ εμφανίστηκε ικανοποιημένος από τη σταθερότητα που έχει επιφέρει η κυβέρνηση στην χώρα και διαβεβαίωσε ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2019, οπότε, όπως προέβλεψε, θα διαψευστούν η εικόνα που καταγράφπυν οι δημοσκοπήσεις σήμερα, τις οποίες και αμφισβήτησε.

Σε οτι αφορά στην οικονομία είπε: 

«Επί 3 συναπτά έτη η κυβέρνηση επιτυγχάνει υπεραπόδοση και περνά στην εποχή της ανάπτυξης. Αυτή η εξέλιξη δεν ήταν προφανής. Κι έτσι κλείσαμε τον 6ετή κύκλο της τραγωδίας που έζησε ο ελληνικός λαός. 

Τα τρία σημεία που πετύχαμε είναι: 

1.Αποκαταστήσαμε την αξιοπιστία της χώρας. 
2.Σπάσαμε το ταμπού της λιτότητας και στο τραπέζι είναι πλέον η ανάπτυξη
3.Εξασφαλίσαμε μια μακρά περίοδο πολιτικής σταθερότητας και αποκατάσταση της ελληνικής ηρεμίας. Στόχος μας είναι το Φθινόπωρο του 2019. Οι εκλογές θα γίνουν το Φθινόπωρο του 2019. 

Οι προηγούμενες κυβερνήσεις έφερναν αποφάσεις στο τραπέζι ερήμην του ελληνικού λαού. Κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας για την προστασία των ευαίσθητων κοινωνικών στρωμάτων».

Κυβερνητικές πηγές έχουν προαναγγείλει ότι θα συζητηθούν θέματα που αφορούν στην οικονομία και την δ’ αξιολόγηση, η οποία, όπως σημειώνουν, “σε συνδυασμό με το θετικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί για την ελληνική οικονομία, οδηγεί στην οριστική έξοδο από τα μνημόνια τον ερχόμενο Αύγουστο”. Στην εξωτερική πολιτική, οι διαπραγματεύσεις με την πΓΔΜ για το όνομα και τα ελληνοτουρκικά.