Το Υπουργείο Άμυνας ...διόρθωσε τον Υπουργό! - Free Sunday
Το Υπουργείο Άμυνας ...διόρθωσε τον Υπουργό!

Το Υπουργείο Άμυνας ...διόρθωσε τον Υπουργό!

Σε διόρθωση της αναφοράς του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου ότι μεταφέρεται στο Αιγαίο το στρατιωτικό προσωπικό, προχώρησε σήμερα η κυβέρνηση, με διευκρινίσεις από “πηγές” του Υπουργείου Άμυνας.

Οι “πηγές” έλεγαν ότι, η μεταφορά αποδίδεται στην αναδιοργάνωση των ενόπλων δυνάμεων που ξεκίνησε πριν ένα χρόνο και συνεχίζεται και καταλόγιζαν στα μέσα ενημέρωσης, λανθασμένη ερμηνεία.

Πηγές του υπουργείου ανέφεραν ότι η «όποια μεταφορά προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων εντάσσεται στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσής τους που ξεκίνησε πριν ένα χρόνο και συνεχίζεται σε βάθος χρόνου. Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται η αλλαγή του τρόπου κατάταξης νεοσυλλέκτων που ήδη εφαρμόζεται από τη 2018 Β ΕΣΣΟ».

Το απόσπασμα από την χθεσινή ομιλία του κ.Καμμένου, το οποίο “διόρθωσαν οι πηγές” είναι το εξής:

«Δεν λέω ότι έχουμε καταφέρει τα πάντα, αλλά έχοντας αντιληφθεί τις συνθήκες μεταφέρουμε συνέχεια προσωπικό στο Αιγαίο και στον Έβρο. Ήδη, εντός των επομένων ημερών, 3.500 προσωπικό θα μεταφερθεί στα νησιά, στη δύναμη της ΑΣΔΕΝ, η οποία μετατρέπεται σε Στρατηγείο Αρχιπελάγους και άλλοι 3.500, μόνιμο και στρατεύσιμο προσωπικό, θα μεταφερθούν στον Έβρο».