Δ.Παπαγγελόπουλος: Ούτε βήμα πίσω στο χτύπημα της διαπλοκής - Free Sunday
Δ.Παπαγγελόπουλος: Ούτε βήμα πίσω στο χτύπημα της διαπλοκής

Δ.Παπαγγελόπουλος: Ούτε βήμα πίσω στο χτύπημα της διαπλοκής

«Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάνει ούτε βήμα πίσω στην μάχη κατά την διαπλοκή» σημείωσε στην παρέμβαση του ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Όπως επισήμανε «είναι μοναδική ευκαιρία τώρα που η διαπλοκή έχει απαξιωθεί στην συνείδηση του ελληνικού λαού οι υγιείς πολιτικές δυνάμεις να της δώσουν την χαριστική βολή» και να στηρίξουν ένα νέο «θεσμικό πλαίσιο χωρίς θαλασσοδάνεια» για την λειτουργία των Μέσων Ενημέρωσης. 

Ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης υπογράμμισε ότι τα όσα περιγράφονται στο πόρισμα σχετικά με το τρίγωνο της διαπλοκής εκτός από ποινική, έχουν και πολιτική διάσταση.

Ο Δ.Παπαγγελόπουλος σημείωσε ότι στο παρελθόν «ΜΜΕ διατηρήθηκαν τεχνητά στην ζωή τα οποία πρωταγωνίστησαν στην σκανδαλολογία κατά εκλεγμένων κυβερνήσεων και προπαγάνδισαν τα Μνημόνια», ενώ απευθύνθηκε στους βουλευτές ρωτώντας πόσοι από αυτούς δεν υπήρξαν θύματα της εκβιαστικής πρακτικής των «νταβατζήδων» εναντίον όσων δεν υπέκυπταν στους σχεδιασμούς τους.

Ο ίδιος επικαλέστηκε δημοσιογράφους από τον χώρο της Δεξιάς οι οποίοι συμφωνούν ότι με τις προσπάθειες της κυβέρνησης ξηλώνεται το σύστημα της διαπλοκής, ενώ απεύθυνε και προειδοποίηση εναντίον όσων «προσπαθούν ή θα προσπαθήσουν να εκβιάσουν τραπεζίτες» προς όφελος του εκδότη Στ. Ψυχάρη.

Ο Δ.Παπαγγελόπουλος υπογράμμισε την ανάγκη να φύγουν από το προσκήνιο «γιουσουφάκια, καρακόλια και βελιγκέκες» και να μπει οριστικό τέλος στις χαλκευμένες ειδήσεις και τις βαρύγδουπες αναλύσεις που πλήττουν τους αντιπάλους των «πασάδων της διαπλοκής».