Έρχεται «βροχή» νομοσχεδίων - Free Sunday
Έρχεται «βροχή» νομοσχεδίων

Έρχεται «βροχή» νομοσχεδίων

Ανάμεσα σε αυτά είναι ο αναπτυξιακός νόμος, το πρόγραμμα για την κοινωνική οικονομία, ο νόμος για τα λαθρεμπόρια (καύσιμα, τσιγάρα κ.α.), ο νόμος για τα αδήλωτα κεφάλαια.

Ο κ. Βούτσης αναφέρθηκε και στον εκλογικό νόμο λέγοντας ότι δεν είναι μείζον ζήτημα στην παρούσα φάση. «Αν δεν πάρει μπροστά η οικονομία -αυτό είναι το στοίχημα της κυβέρνησης- όλα τα άλλα, το πως θα ψηφίζουμε, σε πόσα κομμάτια θα σπάσει η Β' Αθηνών δεν θα ενδιαφέρουν κανέναν», είπε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται πως ο πρόεδρος της Βουλής είπε ότι «εμείς παραμένουμε σταθερά, 100% υπέρ της απλής αναλογικής ανεξαρτήτως άλλων απόψεων που μπορεί να υπάρχουν». Υπενθυμίζεται πως ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής δήλωσε ότι η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να κυβερνηθεί αν ίσχυε η απλή αναλογική.

«Από Δευτέρα ανοίγουμε», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βούτσης αναφερόμενος στα επερχόμενα νομοσχέδια και εκτιμώντας ότι φέτος δεν θα υπάρξουν θερινά τμήματα. Επισημαίνεται πως σύμφωνα με τον πρόεδρο της Βουλής τα νομοσχέδια είχαν μπλοκαριστεί από τους Θεσμούς και όχι από την κυβέρνηση.

«Ακόμη και το ασφαλιστικό και φορολογικό, που σωστά τα φέραμε μαζί, ήταν μονομερής ενέργεια της κυβέρνησης», ανέφερε, ασκώντας κριτική στην Ε.Ε. ότι δεν μπορεί να προβλέψει κινδύνους όπως αποδείχθηκε στο προσφυγικό και στην Ουκρανία όπου έγινε πόλεμος και «ένα τείχος» μέσα στην Ευρώπη.