Κυρ. Μητσοτάκης: Η απλή αναλογική ισοδυναμεί με ακυβερνησία - Free Sunday
Κυρ. Μητσοτάκης: Η απλή αναλογική ισοδυναμεί με ακυβερνησία

Κυρ. Μητσοτάκης: Η απλή αναλογική ισοδυναμεί με ακυβερνησία

Η απλή αναλογική ισοδυναμεί με ακυβερνησία, είτε πρόκειται για το κεντρικό κράτος είτε για την αυτοδιοίκηση, τονίζει μεταξύ άλλων σε δήλωση του στην ιστοσελίδα aftodioikisi.gr ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σχολιάζοντας τις εξαγγελίες του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη για απλή αναλογική.

«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση αποτελεί κεντρικό πυλώνα στο σχέδιο μου για τη διακυβέρνηση της χώρας. Σε όλη την Ευρώπη πλέον οι Δήμοι αποκτούν άμεση πρόσβαση σε χρηματοδοτικά εργαλεία με ανάλογες αρμοδιότητες και ευθύνες. Οι εκλεγμένοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι οι άμεσοι εκπρόσωποι των πολιτών που γνωρίζουν, και επιλύουν άμεσα βασικά τοπικά προβλήματα». προσθέτει.

«Είναι προτεραιότητα μου να ενισχύσω τις δυνατότητες και τα εργαλεία που έχουν στη διάθεση τους για να εκπληρώσουν την αποστολή τους. Η Κυβέρνηση εργαλειοποιεί και την Αυτοδιοίκηση αλλάζοντας το εκλογικό σύστημα ,σε μια προσπάθεια να προκαλέσει χάος για να περιορίσει τις εντυπώσεις από την επερχόμενη συντριπτική ήττα της. Η απλή αναλογική ισοδυναμεί με ακυβερνησία είτε πρόκειται για το κεντρικό Κράτος, είτε πρόκειται για την Αυτοδιοίκηση», σημειώνει ο κ. Μητσοτάκης.

«Δεσμεύομαι ότι αυτός ο νόμος θα αλλάξει και καθώς οι αυτοδιοικητικές εκλογές θα διεξαχθούν μετά τις Εθνικές Εκλογές, ο Δήμαρχος θα μπορεί να λαμβάνει τις αποφάσεις του με βάση την εντολή που έλαβε από τους πολίτες», κατλήγει ο πρόεδρος της Ν.Δ.