Ανταλλαγή των οκτώ Τούρκων με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς ζητά ο Ερντογάν - Free Sunday
Ανταλλαγή των οκτώ Τούρκων με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς ζητά ο Ερντογάν

Ανταλλαγή των οκτώ Τούρκων με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς ζητά ο Ερντογάν

Θέμα ανταλλαγής των δύο ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στις τουρκικές φυλακές με τους οκτώ τούρκους στρατιωτικούς που ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα, έθεσε επισήμως ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζεπ Ταγίπ Ερντογάν σε συνέντευξη του στον τουρκικό τηλεοπτικό σταθμό, ΝΤV.

«Γιατί αυτοί παραβίασαν τα σύνορα. Και στους δικούς μας στρατιώτες που είχαν παραβιάσει τα σύνορα στο παρελθόν, από όσο γνωρίζω, για παράδειγμα μία φορά σε έναν στρατιώτη μας, που παραβίασε τα σύνορα, τον καταδίκασαν σε 6 μήνες φυλακή. Επομένως, κι εμείς τώρα είμαστε αντιμέτωποι με μία τέτοια κατάσταση. Εδώ έγινε μία παραβίαση συνόρων, επομένως για να "σβήσουμε" αυτή την παραβίαση και να τη φέρουμε στο τραπέζι, επιστρέψτε μας εσείς αυτά τα άτομα που προέβησαν σε πραξικόπημα εναντίον της χώρας μας κι εμείς από την πλευρά μας θα κάνουμε τα απαραίτητα βήματα προς τη δικαιοσύνη, είπαμε. Κι έτσι το κλείσαμε αυτό το θέμα στη Βάρνα. Αλλά η Ελλάδα αυτή τη στιγμή έχει διαφορετική θέση. Η Ελλάδα δεν το καταλαβαίνει. Και ποια είναι η θέση αυτή τη στιγμή της Ελλάδας; Αυτή τη στιγμή η πρώτη στάση των γκιουλενιστών που διαφεύγουν στην Ευρώπη είναι η Ελλάδα. Σε αυτή την κατάσταση έχει περιέλθει η Ελλάδα. Οι δραπέτες σταματούν πρώτα στην Ελλάδα».

Στην ίδια συνέντευξη, ο κ.Ερντογάν δηλώνει ότι θέλει ειρήνη με την Ελλάδα και εκφράζει την άποψη ότι ο κ.Τσίπρας, τον οποίο χαρακτηρίζει δυναμικό, θέλει ένα νέο ξεκίνημα, ενώ επαναλαμβάνει ότι οι τουρκικές ειδικές δυνάμεις κατέβασαν τη σημαία από την βραχονησίδα.

«Αν εκείνοι θεωρούν την Τουρκία απειλή, εγώ δεν μπορώ να πω τίποτε. Αλλά εμείς δεν έχουμε την λόξα να απειλούμε κανέναν», λέει ο τούρκος πρόεδρος.